Vora 500 persones participen en la III Trobada d’Amics del Cavall a Queretes


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Queretes
» dilluns, 26 d’octubre de 2011

Queretes va acollir el passat 25 de setembre la tercera edició de la Trobada d’Amics del Cavall del Matarranya, organitzat per l’entitat comarcal. En esta ocasió, al voltant de 500 persones vingudes del Matarranya i comarques veïnes van participar en les diferents activitats programades en les que van destacar els diversos tallers destinats als xiquets. La trobada es va iniciar a primera hora del matí amb l’eixida dels gairebé 40 genets, que després d’un dinar basat en los productes típics del territori, van iniciar el recorregut que els va portar a recórrer uns 14 quilòmetres pels voltants del municipi matarranyenc.

Després de la marxa dels participants en la ruta, van donar començament les activitats dirigides als més menuts i que enguany constituïen la principal novetat de la trobada. D’esta manera, des de primera hora del matí l’afluència va ser molt alta i poc a poc les instal·lacions del Centre Eqüestre MB es van anar omplint de xiquets acompanyats pels seus respectius familiars. Los més menuts van poder gaudir de passejades a cavall en les quals, acompanyats per adults, van realitzar un curt recorregut. També van xalar amb lo taller de pintar cavalls en què amb les mans nues es van dedicar a adornar amb tot tipus de dibuixos la pell de diferents animals, o van conèixer aspectes més concrets de la vida diària i de les característiques d’aquests animals a través de diverses activitats i fins i tot es van realitzar treballs manuals.

Al llarg de la jornada van ser al voltant de 150 xiquets los que van participar en estes activitats, segons va destacar el conseller de l’Àrea de Territori del Matarranya, José Luis Roda. A més, cal destacar que durant lo matí també va tindre lloc una activitat especialment destinada a xiquets amb discapacitat a la que van participar diversos alumnes del Col·legi Gloria Fuertes. En este sentit, Roda es va mostrar molt satisfet ja que “lo que preteníem és apropar el món del cavall a tots los veïns del Matarranya i crec que amb les activitats per a xiquets ho hem aconseguit, s’ha convertit en un dia de festa. A més creem afició en los més jóvens”.

Després d’una intensa matí, los participants en lo recorregut a cavall van arribar al nucli urbà de Queretes pel que van realitzar diversos passejos abans de reposar forces amb lo menjar de convivència al que van participar més de 100 persones. A la tarde van continuar les activitats infantils i també es va realitzar una gimcana en què van participar els genets més destres i que va ser seguida per nombrós públic. “Potser els actes de la tarde van atraure a més gent gran. L’objectiu de les jornades ere cobrir els dos sectors, lo dels més aficionats i fins i tot professionals del sector, i també el dels veïns que volen conèixer este món”.

Cal destacar que totes les activitats d’esta III Trobada es van realitzar a les instal·lacions del Centre Eqüestre MB de Queretes, que va col·laborar gratuïtament amb l’entitat comarcal. “La Comarca mos va proposar col·laborar i nosaltres vam dir que estàvem encantats a participar en el foment del món eqüestre”, va afirmar Josep Miralles, propietari del Centre Eqüestre MB. Miralles també va voler destacar la importància de fomentar esta afició entre els més jóvens ja que “ells són lo futur”. També van col·laborar en l’organització de l’esdeveniment l’Ajuntament de Queretes i diferents voluntaris del municipi que van estar durant tota la jornada ajudant en les diferents activitats.

En este sentit, Fernando Camps, alcalde de Queretes, va explicar que “la gent del municipi ha col·laborat activament, és una sort que a Queretes sempre que es fa alguna cosa la gent col·labore. Avui estem entre 20 i 25 persones de diferents associacions ajudant”. Després de la intensa jornada, tots los participants van valorar molt positivament esta tercera edició de la Trobada d’Amics del Cavall. Roda va manifestar que “fem un balanç totalment positiu perquè s’han fet les perspectives i a més no hi ha hagut cap incident. Així que l’any que ve repetirem”. Camps, per la seua part, va voler destacar que “l’important també és que això servixque per promocionar la zona i la gent que ha vingut tornon a visitar-mos”. Finalment, Miralles va explicar que “avui estem al màxim, i esperem que la gent conegue les nostres instal·lacions i puguem seguir realitzant activitats durant tot l’any per promocionar el món eqüestre al territori, a la Comarca del Matarranya”.

» Fotogaleria: “III Trobada d’Amics del Cavall a Queretes”

Més informació: