Bermúdez de Castro assenyala que Aragó està davant d’una “indefensió jurídica brutal” davant el bloqueig del PDR

comarquesnord.cat . Aragó . dimarts, 27 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

Lo portaveu del Govern d’Aragó, Roberto Bermúdez de Castro, va advertir que l’executiu autònom se trobe en una situació “d’indefensió jurídica brutal” davant el bloqueig dels fons PDR. Bermúdez de Castro va expressar la “preocupació” de l’executiu “per l’actitud del govern central amb lo tema de bloquejar fons” al·legant que la comunitat no compleix los criteris de dèficit i basant-se en uns informes “al meu entendre esbiaixats”, ja que Aragó està realitzant plans d’ajustament i de reducció del dèficit públic i els convenis a desenvolupar “tampoc suposen un augment significatiu del deute”.

En lo cas dels fons de desenvolupament sostenible del medi rural, lo també conseller de Presidència i Justícia va recordar que el Ministeri d’Hisenda els va bloquejar i a Aragó “vam arribar a un acord” per aportar uns 3,5 milions d’euros “de fons propis del Govern d’Aragó”. Així mateix, “hem enviat la tercera carta demanant que desbloquegin los 14 milions d’euros” que correspon aportar a Medi Ambient, mentre que “aquí hem tret los diners dels comptes públics del Govern d’Aragó”.

Segons la seua opinió, “lo Govern de la Nació ha decidit no signar cap tipus de conveni per a reduir el dèficit públic d’alguna manera, ofegant a les comunitats autònomes” i va opinar que “ha d’existir alguna ordre de no permetre signar convenis perquè no gaston ni les comunitats ni l’Estat”, de manera que “es talle” el dèficit en ambdues institucions, “però la pressió social és al territori” que requereix d’estos fons.

Més informació: | |