La DGA avançarà 3 milions d’euros per finançar les obres ja començades que contemplava el PDR

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimarts, 27 de setembre de 2011 .
Etiquetes: , , ,

Aquest dimecres pel matí es reuneixen a Saragossa els 32 presidents de les comarques d’Aragó amb membres del Govern d’Aragó per a procedir a la constitució del Consell de Cooperació Comarcal. Esta trobada s’aprofitarà també per a explicar l’aportació econòmica de més de 3 milions d’euros que farà la DGA després de que Madrid bloquejés el pressupost del Pla de Zona d’enguany al no complir-se l’objectiu de dèficit exigit. Per tant, ara es dialogarà amb les comarques per a triar els primers projectes que rebran finançament, tenint en compte sobretot aquells que ja s’han iniciat o inclús han finalitzat.

Segons va dir el president de la Comarca del Matarranya, Francisco Esteve (PAR), esta informació ja la va avançar divendres el conseller de Presidència i Justícia, Roberto Bermúdez de Castro, i esta reunió servirà “per a conèixer més informació, què ha de fer la comarca per arribar a eixos diners, així com també per parlar del finançament comarcal i d’altres temes dels que tenim molts dubtes”. Precisament, divendres passat lo plenari de les Corts d’Aragó va aprovar la iniciativa d’aportar entre 3,1 i 3,5 milions d’euros per uns plans clau per al futur del medi rural.

Pel que fa a projectes desenvolupats al Matarranya, lo Pla de Zona d’enguany afecte principalment a dos projectes. Per una banda la canalització de les aigües residuals del matadero comarcal (una obra ja feta) i també el Centre Ocupacional de Valderrobres (també acabada). Pel que fa al projecte de l’Estació Rural d’Interior de Queretes, este no patirie cap problema de finançament i d’execució, tot i que hi havie alguna partida contemplada al Pla de Zona per als últims retocs d’una obra que supose la recuperació d’un espai estratègic per al turisme de la comarca.

Més informació: | | |