S’ultimen els preparatius a Vilafranca per a la trobada de la pedra en sec


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimarts, 27 de setembre de 2011

Vilafranca serà la seu de la VI Trobada de la Pedra en Sec que tindrà lloc els dies 21,22 i 23 d’octubre. Un important esdeveniment que es realitza cada dos anys i que reuneix a experts en aquesta matèria de zones com el País Valencià, Catalunya, les Illes Balears i també de França o Itàlia. Fa quatre anys era Sitge,s a Barcelona, l’organitzadora de la trobada i fa dos anys la ciutat de Palma de Mallorca. En aquesta edició, Vilafranca albergarà les jornades.

L’associació vilafranquina ‘Tota pedra fa paret’, amb la participació de l’Ajuntament de Vilafranca i gent que voluntàriament s’ha oferit per col·laborar, s’encarrega de tot el refent a la VI Trobada de la Pedra en Sec. Ja es coneix la programació, que barretjarà ponències i conferències amb eixides de camp i també altres actuacions complementàries com teatre o un bureo.

Per dur endavant aquesta important trobada de pedra en sec ha estat necessàri organitzar bé a tot el personal disponible. Encara queden algunes setmanes per tal d’acabar de perfilar algunes qüestions, però ja estan distribuides moltes de les feines. Cal destacar que diumenge tindran lloc les eixides de camp i s’ha pensat en les Fonts del Llosar com a punt de trobada per realitzar les excursions.

Vilafranca ha donat a conèixer a la darrera dècada el seu important patrimoni de la Pedra en Sec amb la creació d’un Museu i diferents rutes dedicades als tipus de construccions existents: la Parreta, les Virtuts i el Pla de Mossorro. A més s’ha comptat amb dues edicions del Taller d’Ocupació ‘Vive la piedra, trabajala’, compartit amb La Iglesuela del Cid que ha permés recuperar i posar en valor bona part d’aquest patrimoni. Els turistes cada volta s’interesen més per la Pedra en Sec i a més els vilafranquins i vilafranquines estan cada vegada més sensibilitzats amb el manteniment d’aquest patrimoni ancestral.

Recordem també que per a la Trobada s’ha organitzat un Concurs de Fotografia i un altre de Maquetes de Pedra en Sec i que el termini per presentar els treballs es tanca el divendres 30 de setembre.

Més informació: | |