Els cursos de peó forestal formen a 47 alumnes al Matarranya



comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» dimecres, 29 de setembre de 2011

Un any més, els cursos de peó forestal organitzats pel Departament de Medi Ambient de la Comarca del Matarranya han comptat amb una gran acceptació al territori. I és que enguany han arribat a formar a 47 alumnes (30 del curs bàsic i 17 del especialitzat), augmentant d’esta manera el nombre de places previstes, ja que en un principi hi havie un límit de capacitat que es trobave entre 20 i 15 places, respectivament.

A més, los dos cursos de peó forestal han estat tot un èxit, tant per assistència com los coneixements apresos, ja que els alumnes van mostrar la seua satisfacció en acabar les jornades del curs. En tots dos cursos, los alumnes van poder realitzar consultes sobre tots los dubtes que tenien en el maneig de la maquinària segons la seua experiència personal, a més de veure en la pràctica les tècniques apreses i les mesures de seguretat que s’han de tindre en compte a l’hora de treballar amb este tipus de maquinària.

Lo curs es va realitzar a l’aula de formació de la Comarca del Matarranya entre les 9 i les 13 hores, i de les 15.30 a 19.00 hores, sent a la tarde les activitats de camp. Durant los matins es va fer la classe teòrica, on es va treballar sobre el manteniment de maquinària, les tècniques d’afilat, les mesures de seguretat a adoptar, etcètera. Mentre, a la tarde, hi va haver pràctiques a la muntanya per aprendre les tècniques d’ús de la moto-serra, la desbrossadora i la podadora d’alçada. Los dos cursos van estar desenvolupats per un professor de l’empresa de maquinària forestal STHIL.

Més informació: | |