Unanimitat a la Diputació de Castelló per a demanar més seguretat



comarquesnord.cat, Castelló
» dimecres, 28 de setembre de 2011

El ple de la Diputació de Castelló ha aprovat per unanimitat, amb els vots a favor de PP, PSPV i Bloc, traslladar al govern central la necessitat d’impulsar la seguretat en municipis rurals i d’interior, l’elaboració d’un pla integral que protegisca el litoral castellonenc i la condonació dels deutes municipals amb la SGAE. Aquests documents han sigut portats a ple després d’una ronda de reunions amb els alcaldes dels municipis afectats.

El Grup Popular presentava a debat una moció centrada en la falta de cossos de seguretat davant l’ona d’assalts que s’han produït en els últims mesos en poblacions de la província de Castelló.

L’increment dels robatoris i furts en instal·lacions, tant agrícoles com a ramaderes, i fins i tot en habitatges ocupats pels seus propietaris, ha provocat una situació d’indefensió que ha portat al PP a demanar un augment de la vigilància en aquestes zones. “Volem que el govern actue immediatament i es puga cessar una situació que ha derivat en una vertadera alarma social pels continus assalts a instal·lacions i propietaris. Alguna cosa que va més enllà d’un moment puntual i la continuïtat del qual en el temps ens porta a demanar mesures concretes”. El document ha sigut aprovat per unanimitat amb els vots a favor dels tres grups polítics, PP, PSPV i Bloc.

El vicepresident de la Diputació de Castelló, Miguel Barrachina, ha sigut l’encarregat de defensar la moció que sol·licita al govern la modificació de la Llei de Protecció Intel·lectual per a eximir als ajuntaments de les quantitats de diners que la SGAE els reclama. Aquestes factures s’han vingut emetent amb motiu de les seues festes patronals. El document ha sigut aprovat per unanimitat amb els vots a favor dels tres grups polítics, PP, PSPV i Bloc, i s’ha decidit que la SGAE aporte la documentació que avale cada acte i el seguiment de l’activitat corresponent. De no correspondre’s amb les activitats realitzades, tal com denuncien diversos ajuntaments, el PP demanarà la condonació d’aquests deutes.

Altres punts de la sessió, que s’ha iniciat amb la condemna per part de la presidència a l’última víctima de violència de gènere en la nostra província, Ester Ortí, han sigut la moció del PSOE sobre la creació de l’Escola d’Idiomes o del Bloc sobre la planta d’incineradores. Ambdues han sigut rebutjades després d’aprovar-se esmena a la totalitat per part del Grup Popular.

Més informació: | | |