El Taller d’Ocupació de la Mancomunitat dels Ports condiciona un jardí a Vallibona



comarquesnord.cat, Vallibona
» dijous, 29 de setembre de 2011

L’Ajuntament de Vallibona està aprofitant la presència del Taller d’Ocupació de la Mancomunitat ‘Els Ports’ al municipi per construir un àrea recreativa en un bancal de propietat municipal que no tenia cap utilitat i que es troba molt prop de la zona dels torradors i del Pavelló Multiusos. Aquesta activitat està permetent que els quatre mòduls del Taller d’Ocupació, albanyileria, electricitat, fontaneria i jardinería puguen practicar els seus coneixements.

Al nou jardí recreatiu de Vallibona s’instal·laran uns columpios i també es comptarà amb una font. Actualment s’estan acabant tots els treballs d’obra i de plantació d’arbres i plantes en aquest espai de Vallibona.

La gent de Vallibona està molt contenta amb la creació d’aquest nou espai a la part alta del poble i amb la presència dels alumnes-treballadors del Taller d’Ocupació ‘Els Ports’ que donen ambient a la vida del municipi.

Els treballs d’obra s’estan centrant en la construcció d’una paret de pedra lateral per evitar que puguen caure pedres al nou jardí. S’està col·locant al mateix temps una tanca de fusta a la part que es queda alta respecte del nivell del carrer.

Els treballs dels mòduls de jardinería i albanyileria conclouran als propers dies. A més, cal destacar que s’ha comptat amb la presència dels alumnes d’electricitat que han realitzat diferents millores elèctriques a Vallibona, tant en l’enllumenat públic com en la zona esportiva i recreativa del municipi.

En matèria de fontaneria s’ha treballat en la col·locació d’una font per la qual s’ha hagut de construir una gran rasa de 60 metres des de la zona berenadors fins l’àrea recreativa. L’aigua que sobre de la font cada vegada que se’n faça ús s’arreplegarà i amb uin sistema de goteig s’emplearà per regar els àrbres del jardí.

El taller d’ocupació dels Ports està sent una interessant experiència amb la qual el poble de Vallibona es beneficia de la construcció d’un nou espai verd al seu casc urbà i que permet als alumnes-treballadors experimentar amb els coneixements que dia a dia van aprenent.

» VÍDEO: Taller d’ocupació de la Mancomunitat a Vallibona

Més informació: |