Morella torna a destinar el 0,7% del pressupost a ONGs


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 29 de setembre de 2011

L’Ajuntament de Morella torna a destinar el 0,7% del pressupost a ajudar al Tercer Món. En total, 15.500 euros que el consistori repartirà entre les Organitzacions No Governamentals que presenten el seu projecte i que complisquen els requisits. El passat 17 de setembre es va publicar la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província i, els interessats tindran 30 dies hàbils des d’eixe dia, per a presentar les seues propostes. La regidora de benestar social, Malú Blasco, ha destacat que “a pesar de la crisi, Morella es tornarà a bolcar amb l’ajuda al Tercer Món”.

La quantitat és exactament la mateixa que en en la convocatòria anterior. Blasco explica que “es podria contribuir al desenvolupament del Tercer Món, si tots aportàrem este percentatge”.

En les últimes convocatòries, s’ha subvencionat a organitzacions com Medicus Mundi, Delwende, Mans Unides, Assemblea de Cooperació per la Pau, Care Highway, Creu Roja o Asol. Gràcies als fons del consistori, s’han dut a terme projectes que han millorat les infraestructures i les prioritats socials i necessitats bàsiques, s’ha fomentat la preservació del medi ambient i s’ha contribuït a la reducció a la auto desenvolupament i a la injustícia social, en distints països d’África i Sud-amèrica.

Les organitzacions que pretenen accedir a estes ajudes, han de comprometre’s a realitzar un esforç per donar-se a conéixer, a augmentar l’oferta lúdica de la localitat i realitzar campanyes de sensibilització. Una vegada que es presenten els nous projectes, el Consell de la Solidaritat es reunirà, els avaluarà i proposarà al ple el repartiment de les ajudes. Blasco conclou que “encara que ací tenim crisi, és molt major la que patixen els països als què es destinen estes ajudes”.

Més informació: