Vora 100 persones acudeixen a l’Escola d’Adults de Morella


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 29 de setembre de 2011

Permet continuar amb una formació acadèmica que per diferents circumstàncies no es va poder cursar en el seu moment. L’Escola Permanent d’Adults, situada a la tercera planta de l’edifici Bancaixa, dóna l’oportunitat d’ampliar coneixements en diferents matèries i de poder aconseguir el títol d’Educació Secundària Obligatòria. Este centre sempre comença el curs uns dies més tard que la resta, però els inicis no són massa diferents dels col·legis, instituts o universitats.

Les escoles d’adults abarquen molts camps i moltes matèries d’estudi. El seu principal objectiu és el de superar aquelles desigualtats socials que puguen exixtir. Pretenen afavorir la integració d’aquelles persones sense títols acadèmics o sense formació en camps com la informàtica, que podrien impedir el seu desenvolupament laboral o les seues relacions socials.

Per al present curs, la matrícula continua oberta. Però aproximadament, un total de 100 persones formaran part de l’escola permanent d’adults. Una xifra que ha augmentat enguany de forma notable.

En principi, els alumnes d’este centre han de superar la majoria d’edat, però sempre es poden donar excepcions. D’altra banda, no hi ha cap tipus de límit d’edat per accedir a esta formació.

Els horaris de l’escola permanent d’adults estan pensats per a les persones que poden tindre també obligacions laborals. S’intenta que aquells interessats, malgrat tenir un treball, puguen combinar-lo amb la formació.

Estudiar i treballar a l’hora costa molt d’esforç. És molt important ser constant en ambdòs camps, per tal de no deixar desatès cap d’ells.

Els retalls en educació que estem patint també afecten a estos centres per a adults. Més encara quan els contractes que s’ofereixen en zones com Morella no arriben a ser complets, podent no arribar a ser rentables per als professors.

La setmana que ve està previst que ja tots els cursos que formen part d’esta escola d’adults funcionen amb normalitat, complint amb els horaris i disposant de la presència de tot el professorat.

Més informació: |