La Comarca del Matarranya estalviarà 64.000 euros anuals amb el nou sistema de retribucions


comarquesnord.cat, Matarranya
» divendres, 30 de setembre de 2011

La Comarca del Matarranya ha aprovat un organigrama i unes retribucions dels càrrecs públics per a esta legislatura que permetrà un estalvi anual de més de 64.000 euros. De fet, este pla d’austeritat permetrà un estalvi de més de 256.000 euros durant la legislatura 2011-2015 del Consell Comarcal, derivats de la supressió de dos vicepresidències, la reducció del nombre d’àrees (passant de les set de la passada legislatura a les tres actuals), així com també en la reducció dels sous del president i el vicepresident de la Comarca del Matarranya.

En este sentit, l’estalvi de més de 64.000 euros a l’any ve motivat per la supressió dels càrrecs de vicepresident segon i tercer, que la passada legislatura cobraven 9.600 euros cadascú. Per la seua banda, lo sou del president de la Comarca ha passat dels 48.314 euros de la passada legislatura, als 37.999 euros actuals (una reducció del 21 per cent), mentre que el sou del vicepresident primer ha passat de 29.233 euros als 14.176 euros actuals (un 52 per cent menys). Pel que fa a l’assistència a sessions d’òrgans col·legiats, la Comarca estalviarà més de 2.000 euros a l’any.

A banda d’esta reducció en la despesa, cal destacar la que s’estalviarà la Comarca del Matarranya en matèria de comissions, ja que les àrees passen de les set de la passada legislatura a tres d’ara. D’esta forma, la despesa total dels consellers delegats anual serà esta legislatura de 20.950 euros, mentre que la de la passada legislatura ere de 38.400 euros. Això supose un estalvi anual de 17.450 euros. Cal tindre en compte, però, que els consellers delegats assignats tindran un sou més rellevant que la passada legislatura, ja que assumeixen també unes majors tasques de treball.

Segons va concretar lo president de la Comarca del Matarranya, Francisco Esteve, “estem parlant d’un estalvi prou important a l’any, d’un esforç molt important”. A més, Esteve va detallar que este estalvi “ve des de l’import que cobro jo com a president com en les comissions i les assistències”. Lo president de la Comarca va defensar que “l’estalvi global és prou important. És una feina que es diu a vegades que es cobre massa, però com en totes les feines, lo que demostre si realment val la pena cobrar és amb lo treball fet. I a una comarca com lo Matarranya, amb los projectes que hi ha i les hores que s’hi dediquen, estem parlant d’uns salaris que no són gens escandalosos”.

De fet, per al grup comarcal del PP estes retallades són mesures insuficients, defensant a més que “amb un secretari interventor que fa les funcions de gerent i un president que no té perquè tindre una dedicació exclusiva serie suficient”. Esta reducció d’àrees, sous i també de càrrecs suposarà una reducció de més de 250.000 euros esta legislatura, un esforç d’estalvi prou important en una situació de crisi com l’actual.

Més informació: