La Unió Musical de Vilafranca actua a Mora d’Ebre


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dissabte, 1 d’octubrede 2011

La Unió Musical de Vilafranca, sota la direcció de Pau Monfort actua aquest dissabte al Teatre Municipal ‘La Llanterna’ de la localitat de Mora d’Ebre (Tarragona). Un concert organitzat per l’Associació de l’Emissora Ràdio Mora d’Ebre i amb la col·laboració de Ràdio Mora d’Ebre-Cadena Ser per tal de celebrar la Festa de la Ràdio 2011.

La banda de Vilafranca presenta un variat programa que es divideix en dues parts. A la primera s’inteprenta el pasdoble “25 Aniversari Societat Musical La Lira” del director Pau Monfort, “Festívoles” que és un composició sobre motius folklòrics valencians del mestre de Cullera, Rafael Talens, “La Primitiva” pasdoble del compositor holandès Jef Penders dedicat a la banda Primitiva de Llíria i que es considerant referent del pasdoble actual i “La Boda de Luis Alonso”, intermedi de Jerónimo Jiménez, tot un clàssic de la música de sarsuela.

A la segona part, la Unió Musical de Vilafranca interpreta els “Quadres d’una exposició” de Modest Mussorgsky amb tots els seus moviments: Promenade, Gnomus, El vell Castell, Promenade, Tuileries, Bydlo, Ball dels pollets en la seva closca, Samuel Goldenberg i Schmuyle, Limoges, Catacumbes, Cum mortis in lingua morta, La cabana sobre potes de gallina (Baba-Ïaga) i la Gran Porta de Kiev. Una gran obra escrita l’any 1874 que expresa els sentiments que va experimentar Mussorgsky al visitar una exposició sobre l’obra pictòrica de Victor Hartmann.

Més informació: | | |