Morella mostra el patrimoni natural amb una excursió a Herbeset



comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, 1 d’octubre de 2011

Morella ha organitzat aquest dissabte una caminada fins a Herbeset per a promocionar i posar en valor el seu patrimoni natural. Amb esta excursió, en la que ha participat més de mig centenar de persones, es dóna per iniciada la tardor. Precisament, esta estació és la idònia per a conéixer la natura i els boscos de Morella, pels seus colors, climatologia o l’aparició de bolets.

La senda té una longitud de dotze quilòmetres, amb un ascens acumulat de 476 metres i un descens de 311. A més, cal assenyalar que la ruta aplega als més de 1100 metres d’altitut., Esta senda forma part de les que Morella va marcar el passat any. La regidora de turisme, María Rallo, afirma que “Morella disposa en el seu terme, de més de 150 quilòmetres de rutes marcades, i això ajuda a ampliar l’oferta turística i a donar alternatives d’esport i oci als veïns”.

Cal assenyalar que cinc de les rutes marcades naixen de Pereroles i connecten amb Herbeset, Herbers, Xiva, La Pobleta i Morella. A més, hi ha altres que unixen Morella amb Forcall, Cinctorres, Herbeset, Xiva i a esta localitat amb Ortells i Forcall. Segons la regidora, “les rutes permeten acostar els boscos i, la natura en general, a la nostra ciutat”.

» Pereroles
El turisme de natura ha tingut un gran impuls en els últims anys en Morella. En el projecte de “Pereroles, el bosc de l’aventura” es va finalitzar la construcció dels refugis l’any 2008 i, el marcatge de senders al 2010. Precisament, el passat any també es va obtindre la declaració de Paratge Natural Municipal. María Rallo destaca que “les rutes i la construcció dels refugis forestals han contribuït de forma decisiva a la dinamització de Pereroles”.

Finalment, Rallo explica que “entrem a la tardor, que és una estació molt interessant per a la nostra ciutat, ja que permet als visitants endinsar-se en la nostra natura en un moment molt singular”. Esta època de l’any és en la que els refugis ubicats en plena natura tenen més demanda. Entre ells, els tres que es troben a Pereroles, que tenen distintes dimensions i que són ideals per a donar cabuda a grups.

» VIDEO: Excursió de tardor a Herbeset

Més informació: | | |