La Generalitat destina 70.000 euros per eliminar rastrolls sense cremar-los


comarquesnord.cat, València
» dilluns, 03 de setembre de 2011

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana ha publicat les ajudes previstes per a l’exercici de 2011 per la eliminació de restes agrícoles i vegetació no desitjable sense emprar el foc, atorgades per la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Emergències.

Concretament, amb estes ajudes es preveu eliminar conreus llenyosos de secà situats en una franja de 500 metres al voltant dels terrenys forestals, inclosos els parcs naturals de la Comunitat, sense utilitzar el foc. El que es pretén es evitar les cremes controlades en zones properes a la massa forestal de la Comunitat, per tal de prevenir al màxim la possibilitat que es produïsquen possibles incendis forestals a conseqüència de cremes descontrolades o imprevists que pogueren sorgir en l’eliminació d’esta matèria.

Estes ajudes estan subvencionades pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural en un 59.69%, pel Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí en un 48,80% i per la Generalitat en un 0,51%. En total, les subvencions ascendeixen als vora 71.000 euros, dels quals 59.000 aniran destinats a la província de València, que compta amb 64 beneficiaris. A més, es destinaran a la província d’Alacant ajudes a sis beneficiaris per un import de 8.794 euros, mentre que a la de Castelló s’atorgaran 2.779 euros a set beneficiaris.

Més informació: | |