La Universitat per a Majors enceta un nou curs acadèmic



comarquesnord.cat, Morella
» dilluns, 3 d’octubre de 2011

La seu dels Ports de la Universitat Jaume I comença aquesta primera setmana d’octubre un nou curs acadèmic amb un increment en la xifra d’estudiants. Al voltant de 50 persones majors de 55 anys continuen amb els estudis o s’estrenen en el món de la formació superior. Després de les vacances d’estiu, la tornada a les classes suposa una nova presa de contacte amb la informació, els treballs i, com no, els companys.

Contant totes les seus distribuïdes per la província de Castelló, més els alumnes que van al propi campus, un total de 920 persones majors han començat curs. Una xifra de rècord que reflecteix l’interés que tenen els nostres grans per seguir formant-se.

La quantitat d’estudiants majors que hi ha a la seu dels Ports, entre Vilafranca i Morella, és de quasi 50. Un nombre que pot ser comparat perfectament amb els alumnes provinents de Vinaròs, també al voltant de la cinquantena.

La primera classe del curs era molt atractiva per als estudiants. El món de les noves tecnoligies es posava al seu abast d’una forma prou amena. Dispositius d’emmagatzemament d’última generació, megabytes, tramissió d’informació i d’altres termes tan de moda a dia d’avui.

El context de cadascú afecta en la forma que es té de vore el món, d’opinar i també d’enfrontar-se a la formació acadèmica. Els alumnes d’un entorn rural i aquells d’un altre de més urbà aprenen de forma diferent, valorant unes coses i posant l’atenció en unes altres.

Ni l’edat, ni la procedència, ni cap altre factor…sols importen les ganes a l’hora de posar-se de nou a estudiar.

Més informació: | |