Fontdespatla celebra la festa de Sant Miquel amb rogativa a l’ermita i festa popular



comarquesnord.cat, Fontdespatla
» dimarts, 4 d’octubre de 2011

Los passats dies 29 de setembre i 1 d’octubre, Fontdespatla va organitzar diverses activitats per a commemorar la festivitat de Sant Miquel i patró del poble. De fet, antigament Fontdespatla feie les festes majors a finals de setembre. Però amb el pas dels anys i degut a que la gent marxava, o bé a estudiar o bé a la verema, les festes majors van acabar celebrant-se a inicis d’agost. Tot i això, és una data que els fills de Fontdespatla, ja visquen al poble o fora, no es volen perdre. Per això és una festa molt massiva i molt participativa.

L’alcaldessa de Fontdespatla, Carmen Agud, va concretar que el dijous se va fer la missa a l’ermita de Sant Miquel, i una xocolatada amb magdalenes que tradicionalment s’encarreguen a elaborar els quintos o, en lo seu defecte, los familiars dels quintos. Enguany, i com ja és costum, va haver-hi gent que va pujar fins a Sant Miquel en rogativa, mentre que hi va haver altres veïns que ho van fer en cotxes o altres vehicles. Lo dia de Sant Miquel se va fer festa grossa a l’ermita, tot i que els actes més massius van celebrar-se el dissabte següent.

Agud va defensar que “ampliem la festa a dissabte, sobretot perquè hi ha molta gent que treballe fora. Per això fem lo dinar i la nit de música en dissabte, perquè la gent pugue vindre”. A més, l’alcaldessa de Fontdespatla va reconèixer que “ve quasi tot lo món del poble que mos ve a les festes d’agost”. En este sentit, més de 400 persones van participar al dinar que va tindre lloc lo dissabte, i que per primera vegada se va fer al Cúbic. A banda de tot això, les noves instal·lacions també van acollir un passe audiovisual i ball a la nit.

» Fotogaleria: Sant Miquel a Fontdespatla

Més informació: | | |