La Biblioteca Municipal de Morella inicia la campanya el “Llibre de la Setmana”


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 4 d’octubre de 2011

L’Ajuntament continua amb la seua política de dinamització i ampliació de serveis i catàleg de la Biblioteca Municipal. Des d’avui mateix, es començarà la campanya del “Llibre de la Setmana”, que pretén fomentar la lectura entre els veïns de Morella. Es tracta d’incorporar i recomanar, de forma setmanal, llibres en les dos llengües oficials o, bé, un best-seller traduït a elles, que amplien el catàleg de més de 11.000 volums.

A més, la biblioteca oferix connexió a Internet Wi-Fi i per mitjà d’ordinadors, sala de lectura i estudi, préstec de llibres i pel·lícules i, zona de premsa. La regidora de cultura i educació, María Rallo, afirma que “la dinamització de la biblioteca, a través de l’increment de serveis, iniciatives o el catàleg, és un objectiu fonamental per a l’Ajuntament, ja que es tracta d’un espai cultural i educatiu de gran importància”. Respecte a la nova campanya que s’inicia esta setmana, la regidora destaca que “el llibre de la setmana és una iniciativa que pretén animar a la lectura als veïns del municipi, mitjançant la recomanació de llibres”.

Cada dilluns s’exposarà el llibre recomanat en la biblioteca i es podrà prestar a partir del divendres. En la zona de recomanacions estaran tots els llibres que han format part de la campanya i que estan disponibles. Esta setmana, el llibre recomanat pels tècnics de la biblioteca és Un traïdor com els nostres, de l’autor John Le Carré.

» Més novetats
La Biblioteca també s’ha endinsat en el món de les xarxes socials, per a informar sobre novetats, el “Llibre de la Setmana”, incidències puntuals o sobre activitats públiques de la Universitat Jaume I o de la Seu dels Ports. A més, al twitter es podran realitzar recomanacions o suggeriments. El nom d’usuari és @BiblioMorella.

Cal assenyalar que la Biblioteca de Morella disposa de més d’11.000 volums registrats, entre llibres i material audiovisual. El catàleg s’incrementa any rere any, mitjançant donacions o compres adquirides amb fons municipals. La major part d’estos llibres o pel·lícules es poden prestar. La Biblioteca compta amb uns 700 socis i més de mig centenar d’usuaris únics al dia.

» “Un traïdor com els nostres”
El llibre d’esta setmana és Un traïdor com els nostres de John Le Carré, que conta la història de Perry i Gail, una jove parella anglesa molt enamorada, que decidixen disfrutar d’unes inoblidables vacances a l’illa caribenya d’Antiga. No obstant això, l’encant del lloc comença a desaparéixer quan Dima, el propietari del complex turístic on s’hostatgen, entra en la seua vida. Este mafiós rus, destre en el blanqueig de diners, els demana que actuen com a intermediaris amb el govern britànic. Dima vol intercanviar asil polític per a ell i tota la seua família a canvi d’informació sobre el blanqueig de diners que realitzen bancs europeus. Està disposat a desemmascarar a tots els implicats, els seus companys mafiosos, banquers i inclús polítics britànics. Sense donar-se compte, esta jove parella es convertirà en un titella dirigida pels serveis secrets, que tenen a les seues mans el destí de tots. Una tragèdia, una comèdia i sobretot una obra mestra sobre la corrupció financera.

» VIDEO: Maria Rallo, “El que volem és dinamitzar més la biblioteca amb ‘El llibre de la setmana”

Més informació: |