Valljunquera xale amb les xarangues i la màgica desfilada de carrosses


comarquesnord.cat, Valljunquera
» dimarts, 4 d’octubre de 2011

La localitat de Valljunquera va viure de dijous 29 de setembre al diumenge 2 d’octubre unes Festes Majors 2011 carregades d’activitats, il·lusió i disbauxa. Los fills del poble, tant los residents a la localitat com de fora, van participar de forma massiva als actes programats durant estos quatre dies de festes. Entre els més destacats, que fins i tot van atraure nombrosos veïns vinguts d’altres pobles, va estar la desfilada de carrosses, celebrada la nit de divendres. En esta edició se van presentar propostes d’allò més interessants, entre elles uns holandesos, l’OctoberFest, uns Playmobil i també un ressorgit moviment ‘punk’ dels anys 80 a base d’eslògans com “Tanques sí, pero de cerveza” o “pijos no”, i cançons dels Sex Pistols o La Polla Rècords a tot gas.

En la desfilada de carrosses tampoc van faltar les disfresses i la presència de xiquets i adolescents, que van protagonitzar algunes d’elles com la dedicada al peix Nemo o al joc de Monopoli. Enguany, hi va haver un total de deu carrosses, tancant la comitiva la de les Reines de les Festes, presidida per Marina Colás i les reines infantils i revestida amb los protagonistes de la pel·lícula Disney ‘La Bella i la Bèstia’. La desfilada la tancaven los membres del consistori al complet al costat d’una xaranga, que va amenitzar tot lo recorregut. Les carrosses van recórrer tot lo municipi fins a la plaça de l’església, on se va procedir a la coronació de la Reina, a la col·locació de les bandes i els discursos oficials.

No obstant això, les festes de Valljunquera van començar un dia abans, amb un recorregut de caça al matí, la missa en honor a Sant Miquel i la processó amenitzada amb xaranga. A la tarde hi va haver el recorregut penyer, mentre que a la nit se va celebrar el sopar de alforja, lo ‘bou de foc’, que és un dels grans moments també de les festes i xaranga. De fet, al marge de la desfilada de carrosses i les orquestres, Ismael Brenchat, alcalde de Valljunquera, va assenyalar “que jo destacaria també la xaranga nocturna, perquè els jóvens de Valljunquera són molt de xaranga. La xaranga toque gairebé sense descans, estan tot lo dia amenitzant actes”. Pel que fa a la desfilada de carrosses, l’alcalde de Valljunquera va afegir que “vesteixen molt, i si el personal s’esforce, dedique temps i il·lusió per preparar-les, lo resultat se veu”.

Entre d’altres actes rememorables, van destacar el dinar de germanor, los actes religiosos, cucanyes per als xiquets i els jocs tradicionals. Les festes se van tancar el diumenge amb la traca final de diumenge, precedida pel concurs de guinyot i l’actuació de jota a càrrec del grup Malandia, activitat que segons va remarcar Brenchat també es va omplir de públic. En resum, uns dies molt esperats, amb molt de públic i amb un respecte del cel que va permetre el desenvolupament habitual de tota la programació festiva.

» Fotogaleria: Festes de Valljunquera 2011

Més informació: |