Morella comença temporada de cinema amb Midnight in Paris de Woody Allen


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 5 d’octubre de 2011

Les vesprades del diumenges ja no seran tan llargues a Morella. Arranca una activitat que entreté a grans i menuts. Este diumenge comença el cicle de cinema al Teatre Municipal, amb una proposta novedosa. Woody Allen “donarà el tret d’eixida a tota la resta de pel·lícules que, com cada any, tots els caps de setmana, dinamitzaran les tardes dels diumenges”, segons apunta la regidora de cultura Maria Rallo. La programació del cinema de Morella es dóna a conéixer cada mes i, per a aquest octubre, ja està llesta la primera tongada.

Midnight in Paris és una comàdia romàntica escrita i dirigida per Woody Allen, presentada en l’apertura del Festival de Cannes d’enguany. La pel·lícula ha sigut la més taquillera d’Allen als Estats Units. Midnihgt in Paris està ambientada en la ciutat de la llum i narra la història d’una família que viatja allí per motius de treball, així com la de dos joves compromesos que es casaran a la tardor. Les experiències que tenen a la capital francesa cambiaran les seues vides. Es conta el gran amor que sent un jove per una ciutat, París, i la il·lusió que té la gent de creure que una vida diferent a la seua seria molt millor. El jove passa per la ciutat buscant una inspiració per la novel·la que està escribint i, quan sonen les campanades de mitjanit, el conviden a pujar a un cotxe antic que li portarà al París dels anys 20. Allí es trobarà amb Scott Fitzerald, Ernest Hemingway, Pablo Picasso, Salvador Dalí, Luis Buñuel i altres artistes.

Per a la setmana següent es podrà gaudir de la darrera d’Almodóvar. “La piel que habito” conta la història d’un cirurgià plàstic que, des que la seua dona va morir abrasada en un accident de trànsit, busca crear una nova pell amb la qual haguera pogut salvar la seua vida. Dotze anys després, aconseguix cultivar-la en el seu laboratori, aprofitant els avançois de la teràpia cel·lular. Per a tal finalitat no dubtarà a traspassar una porta fins ara vedada: la transgènesi amb èssers humans. Però eixe no serà l’únic crim que cometrà…

La següent pel·lícula és la preqüela de “El planeta de los simios”. En este origen, un científic treballa en una cura per a l’Alzheimer que està sent probada en monos. Una d’estes criatures és Cesar, quina intel·ligència evoluciona de forma ràpida i al qual el protagonista de la història porta a la seua llar per tal de protegir-lo de la crueltat d’alguns dels seus col·legues. Però alguna cosa ix malament…

La quarta pel·lícula programada de moment és “La cara oculta”. En ella s’exploren els límits de l’amor, la gelosia i la traició. Adrian, l’atractiu director de l’Orquestra Filarmònica de Bogotà; i la seua nòvia, Belén, semblen estar molt enamorats, però quan Belén comença a dubtar de la seua felicitat, desapareix sense deixar rastre.

Estes propostes seran projectades mantenint l’horari habitual del cinema a Morella, és a dir, els diumenges a les set de la vesprada. Encara així, la primera projecció serà, excepcionalment, a les 19.30 hores per tal de no coincidir amb el partit Morella-Càlig, que té lloc a la Fàbrica Giner a les 16.00 hores.

Per tal de consultar les pel·lícules que seran projectades al cinema de Morella es pot accedir a la web municipal o a la de Morella turística. Encara que sense crispetes, torna el cine als diumenges de Morella.

Més informació: |