Les activitats d’Animació a la Lectura sobre l’obra de Braulio Foz viatgen al seu Fórnols natal


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Fórnols
» divendres, 7 d’octubre de 2011

Este dissabte 8 d’octubre, lo projecte ‘Animació a la Lectura’ que enguany se centre en lo personatge Pedro Saputo arribarà al Fórnols natal del seu autor, Braulio Foz. En concret, les instal·lacions del Centre Multiusos Braulio Foz de Fórnols acolliran a partir de les 17.00 hores un conta-contes dirigit als més menuts i on se pose en èmfasi la seua obra més valuosa i rellevant, ‘Vida de Pedro Saputo’. D’esta forma, Fórnols se convertirà en lo quart municipi del Matarranya per on passe la campanya ‘Animació a la Lectura’ d’enguany, després de Queretes, Valderrobres i Calaceit.

Segons va explicar el tècnic de Cultura de la Comarca del Matarranya, David Arrufat, “la veritat és que en quant a participació ha estat molt alta enguany. Van vindre 27 xiquets a Queretes. Una mica menys a Calaceit, uns 13, mentre que a Valderrobres van vindre una cinquantena més los pares que els van acompanyar. I estem molt contents per esta acceptació”. Després de Fórnols, ‘Animació a la Lectura’ recorrerà los altres catorze municipis del Matarranya, tancant-se, sempre i quan no hi hagi un canvi en lo calendari, a la Torre del Compte lo dissabte 29 d’octubre.

La passada temporada, la campanya ‘Animació a la Lectura’ va estar dirigida en tres projectes als xiquets, jóvens i adults, respectivament, mentre que enguany s’ha dedicat una activitat exclusiva per als xiquets amb estos conta-contes i tallers de manualitats centrats en lo personatge Pedro Saputo. Tot i això, Arrufat va subratllar que “esta activitat no descarte que els adults puguen escoltar, sentir-la i conèixer a Pedro Saputo i la importància que va tindre la figura de Braulio Foz” en la literatura aragonesa.

De fet, un dels objectius de ‘Animació a la Lectura’ “és conèixer un dels personatges literaris més famosos de la nostra comarca”, va remarcar el tècnic de Cultura. Pel que fa al desplegament d’esta campanya, se farà a les biblioteques municipals, a excepció de Fórnols i Torredarques, que no tenen un espai que es pugue denominar biblioteca. A banda d’això, los veïns del Matarranya tenen a la seua disposició les ‘Maletes Viatgeres’, integrades per un variat assortiment de llibres, alguns d’ells de força novetat.

Més informació: | |