L’incendi declarat la passada matinada a Albocàsser presenta una “evolució favorable” i està “estabilitzat i sense flames”


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Albocàsser
» dissabte, 8 d’octubre de 2011

L’incendi declarat la passada mitjanit en el terme municipal d’Albocàsser presenta una “evolució favorable” i està “estabilitzat i sense flames”, segons fonts del Centre de Coordinació d’Emergències, que no han pogut precisar dades sobre la superfície afectada pel foc.

El Consorci Provincial de Bombers ha mobilitzat a prop de 80 efectius, 25 mitjans terrestres i nou aeris per tal de controlar un incendi a Albocàsser que afecta a cultius abandonats i zones de matoll i pineda.

A les 00.15 hores d’aquesta matinada es va produir un avís d’incendi en una zona de cultiu abandonat en els voltants de la presó d’Albocàsser. En principi es va mobilitzar una brigada del parc de Benassal i un capatàs forestal per avaluar la situació. Una vegada comprovada la serietat de la situació, agreujada per fortes ratxes de vent de fins a 70 quilòmetres per hora, es van mobilitzar altres sis brigades d’emergència i una altra dotació del parc de Benassal.

Aquest dispositiu ha estat treballant tota la nit i una vegada que ha clarejat s’han unit fins a nou mitjans aeris –cinc helicòpters i quatre Air Tractor-, cinc d’ells de València, a més d’un total de set brigades d’emergència. Entre ells s’ha mobilitzat al parc de Benassal, voluntaris de Llucena, una dotació de Benicarló, una altra d’Oropesa i la unitat mòbil de coordinació, que s’ha estrenat avui en una emergència real.

Els bombers i brigadistes, que han estat treballant intensament durant ja més de dotze hores, s’han centrat a protegir del foc les granges i algunes casetes abandonades, ja que les fortes ratxes de vent han impedit evitar el seu avanç durant la matinada.

El Consorci Provincial de Bombers confia a poder donar per controlat el foc durant les properes hores, alguna cosa en el que, a més del treball de tots els efectius, pot ajudar el que hagi baixat durant el matí la intensitat del vent.

» Nivell 3 de Preemergència
El Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) ha decidit mantenir per avui el nivell 3 de Preemergència, risc màxim d’incendis forestals, a la província de Castelló, a causa de la previsió de forts vents.

El CCE recorda que el nivell 3 de *Preemergencia o risc extrem d’incendis forestals suposa la prohibició de realitzar qualsevol tipus de foc, fins i tot a les zones recreatives autoritzades, a les zones en les quals s’ha decretat la Preemergència.

Davant aquesta situació, el CCE manté contacte amb tots els ajuntaments i organismes d’emergència amb la finalitat d’informar-los de la situació de Preemergència prevista per aquest dissabte.

Més informació: |