El llibre “Dinosaures del Llevant Peninsular” ara també en anglès



comarquesnord.cat, Cinctorres
» dilluns, 10 d’octubre de 2011

L’editorial americana Indiana University Press publica una edició actualitzada i traduïda a l’anglès del llibre “Dinosaures del Llevant Peninsular”. En aquesta obra coral han participat nombrosos investigadors de tota la península, i destaca la contribució d’investigadors valencians. Es tracta de la primera vegada que aquesta editorial publica un llibre editat per científics espanyols en la seva famosa sèrie “Life of the Past” (La vida del passat), sèrie coordinada pel prestigiós paleontòleg James O. Farlow.

Els jaciments de dinosaures de la Península Ibèrica suposen en el seu conjunt un dels registres fòssils de dinosaures més important del món. Aquest llibre, que ara es publica en anglès amb el títol “Dinosaurs of Eastern Iberia”, recull els resultats de les investigacions que en les últimes dècades s’han fet des de centres com la Universitat de València, la de Barcelona, el Consorci Ruta Minera o el Grup Guix de Vila-real. L’obra compta amb unes il·lustracions molt cuidades, i uns textos que sense deixar de costat el rigor científic, es troben a l’abast de tots.

“Aquest llibre va néixer amb la intenció de donar a conèixer al públic la riquesa i diversitat dels dinosaures del llevant peninsular. La gran qualitat de l’edició castellana va cridar l’atenció dels editors de IUPress, que han apostat per aquesta obra per donar a conèixer els dinosaures espanyols al públic anglosaxó” explica Andrés Santos-Cubedo, un dels autors del llibre i responsable de la investigació en dinosaures de l’Ajuntament de Cinctorres.

José Manuel Gisbert, regidor de Cinctorres i diputat provincial comenta que “la publicació del llibre, que compta amb la participació del nostre ajuntament, suposa un impuls als dinosaures de Cinctorres, ja que d’aquesta forma s’està donant a conèixer el ric patrimoni de la comarca a tothom”.

La traducció d’aquesta obra a l’anglès suposa no només el reconeixement dels jaciments ibèrics i dels fòssils de dinosaure que s’han recuperat, sinó també de la investigació que es fa al nostre país.

L’obra s’ha publicat als Estats Units on són molts els investigadors i les obres de divulgació sobre aquesta temàtica i ho fa en una prestigiosa editorial com és Indiana University Press.

Més informació: | |