L’Ajuntament de Vilafranca demana a la Diputació que no elimine l’ajuda per a la taxa d’escombraries

L’AJUNTAMENT DE VILAFRANCA DEMANA A LA DIPUTACIÓ QUE NO ELIMINE L’AJUDA PER A LA TAXA D’ESCOMBRARIES

La Diputació de Castelló no pagarà aquest any la subvenció que concedia per a la recollida de residus. Des de fa 15 anys aquesta ajuda suposava una reducció del 20% en el preu de les escombraries. L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat una moció perquè la Diputació consigne una dotació pressupostària per reduir el preu de la taxa d’escombraries ja que, si no és així, serà l’Ajuntament de Vilafranca el que s’hagi de fer càrrec d’aquesta aportació. Aquest any el rebut ja s’ha cobrat i contemplava la subvenció de la Diputació de Castelló. Com la Diputació no la pagarà haurà de ser el municipi qui pagui la quantitat.

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha incidit que aquests diners suposarà una important càrrega per al municipi que no estava prevista inicialment. Així mateix ha remarcat que l’actuació de la Diputació “suposa una pujada d’impostos. Estan retallant d’on no haurien de retallar. Estan pujant els impostos on governen. Estan pujant en 30 euros per habitatge el rebut de les escombraries. Si han de retallar hi ha moltes partides abans que no retallar en una cosa que afecta directament a tots els ciutadans. Si la Diputació té algun sentit encara és aquest, ajudar a la gent de pobles petits “.

Aquest any el rebut ha estat de 70 euros, però el cost real de la recollida d’escombraries és de 99. Aquest diferencial que pagava la Diputació haurà de ser assumit pels 70 consistoris de la província que rebien l’ajuda. Si la Diputació manté aquesta actitud l’any que ve el rebut de les escombraries pujarà fins a 99 euros, quantitat que ja es pagarà íntegrament pels veïns.

Més informació: |