Compromís denuncia que les excavacions de la Moleta dels Frares de Forcall estan paralitzades des de 2009


comarquesnord.cat, València
» dimarts, 11 d’octubre de 2011

La portaveu adjunta de Compromís a Les Corts, Mònica Oltra, ha denunciat que les excavacions arqueològiques i paleontològiques de la Moleta del Frares, de Forcall; La cova dels Blaus, de la Vall d’Uixó; i les de Vilafamés i Vilafranca, “porten mesos paralitzades perquè des del 2009 que la Conselleria de Cultura no aporta subvencions per a les actuacions en aquestes zones”.

Així mateix, Oltra argumenta que la partida que es va destinar per a tal fi va ser “insuficient” i que la majoria dels jaciments han hagut d’interrompre la seva activitat per falta de fons, “ja que resulta impossible per a la majoria dels municipis menuts el poder sufragar aquest tipus d’activitat”. Per tot això, la portaveu de la formació exigeix que el Consell dote pel 2012 d’un pressupost suficient per poder finançar aquestes actuacions.

L’última aportació per part de la Conselleria va ser de 235.373 euros a repartir entre més de 20 localitats. No obstant això, d’altres es van quedar fora de poder optar a aquest tipus d’ajudes.

Més informació: | | | |