El Correllengua arriba a l’institut de Vilafranca



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimarts, 11 d’octubre de 2011

El Correllengua ha arribat a la nostra comarca aquesta setmana. Aquest dimarts, 11 d’octubre, la flama de la llengua feia parada a Vilafranca i en la rebuda ha participat l’IES de la localitat, entitat educativa de la que tot l’alumnat ha participat amb una concentració a la Plaça Don Blasco.

En aquest cèntric espai de Vilafranca s’han donat cita també membres d’Acció Cultural del País Valencià. Des del IES s’ha dut a terme un Cercavila amb música fins la Plaça Don Blasco, on s’ha llegit un manifest. El Correllengua “recorre el País Valencià per a reivindicar la plena oficialitat, legal i real, a tots els nivells i en tots els àmbits socials, de la llengua del nostre país, del nostre valencià, del català de tots, com deia l’inoblidable Enric Valor. Un Enric Valor del qual, com també de Manuel Sanchis Guarner, commemorem enguany els cent anys del naixement. I, amb eixe record, honorem dues persones que tant van treballar per a que el nostre valencià fora una llengua de presència social i prestigi científic”, es podia escoltar.

Els joves de l’Institut vilafranquí van sumar les seves veus a les milers que des de primers de mes han defensat la llengua pròpia, i reclamat l’atenció sobre el llegat de autors com Enric Valor i Sanchis Guarner. “Enguany, volem, ara i ací, ratificar el nostre orgull de llengua, la feina feta i, sobretot, la nostra voluntat de continuar treballant en aquesta línia, i de cridar-vos a aquest esforç conjunt per fer de la llengua dels valencians l’instrument d’afirmació identitària, cohesió social i projecció cultural que ens permeta construir la societat que necessitem per al segle XXI”, dèien.

Aquest proper dissabte el Correllengua arriba a Morella.

Més informació: | |