Fontdespatla reforçarà el cor de l’ermita de Sant Miquel amb una biga travessera d’acer


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Fontdespatla
» dimarts, 11 d’octubre de 2011

La Junta Parroquial de Fontdespatla ha decidit rehabilitar el cor de l’ermita de Sant Miquel, ja que degut al pas dels anys ha patit una sèrie de desperfectes. En concret, la seua reparació es deu a que l’estructura balle massa quan la gent hi puge, i cal prendre les mesures de seguretat necessàries per evitar qualsevol incident. Les actuacions se centraran en la instal·lació d’una biga d’acer travessera que s’agafarà als mateixos pilars que ara mateix s’hi subjecte el travesser de fusta, que tot i el pas dels anys se segueix mantenint en molt bon estat.

Segons va explicar Juan José Albesa, de la Junta Parroquial, “cal apanyar el cor de l’ermita perquè quan s’hi posen dos o tres persones ja balancege tot. Lo travesser de fusta està sa, però posarem este de ferro perquè així farà més fort”. A la vegada, Albesa va afegir que “si tenim més pressupost, pos llavors mos centrarem en altres coses, com per exemple folrar-la de fusta”, dissimulant d’esta forma els acabats i deixant-ho més rústic. A l’ermita de Sant Miquel també hi cal fer algunes reparacions més, com ara el manteniment d’algunes finestres.

Juan José Albesa també va detallar que “lo dia de Sant Miquel vam animar als veïns a col·laborar perquè la col·lecta d’eixe dia se va fer amb l’objectiu de fer esta biga nova”. Lo membre de la Junta Parroquial va reconèixer que “sempre hi ha coses que reparar” i que en estos últims anys s’han fet moltes actuacions a edificis religiosos i de culte del municipi, tant a l’ermita de Sant Miquel com a l’església de Sant Salvador. A la vegada, va subratllar la necessitat d’estes intervencions, perquè així “l’ermita no se deteriore i se manté amb lo pas dels anys”.

Més informació: | |