Santiago Pérez es reunirà amb la directora general de Patrimoni per a difondre la Santantonada


comarquesnord.cat, Forcall
» dimarts, 11 d’octubre de 2011

L’Alcalde de Forcall Santiago Pérez, té previst reunir-se amb la directora general de patrimoni cultural dilluns que ve 17 d’octubre per exposar-li diferents propostes a nivell cultural que afecten al municipi de Forcall.

Entre els temes a tractar es troben la realització i execució del conveni per a la rehabilitació de l’ermita de Sant Josep per a aquesta propera anualitat 2012, reformant la coberta de la mateixa per evitar pal·liar els danys estructurals que sofreix l’ermita tancada des de fa uns quinze anys pel perill que comporta.

Un altre dels temes a tractar és la represa de l’excavacions arqueològiques de la Moleta dels Frares, destacant que des de fa dos anys no eixen les ajudes reglades, però no obstant la Conselleria si que ha portat actuacions en altres llocs amb recursos propis. En el cas de Forcall, es tracta a més de l’única ciutat romana de la província de Castelló amb la importància de la seva posada en valor per incorporar-la al circuit turístic i la importància i riquesa cultural que suposa l’excavació d’aquest jaciment catalogat com a Bé d’Interès Cultural. Aquesta mateixa setmana, Compromís denunciava que les excavacions de la Moleta estan paralitzades des de 2009, a l’igual que altres tants jaciments arqueològics de la Comunitat Valenciana i demanava al Consell solució al respecte.

El BIC que també es tractarà serà el de la Santantonà que ja ha estat declarat i que alhora l’Ajuntament pretén la seva promoció a través d’una major difusió, entre les quals s’inclou la rehabilitació de l’església del Convent dels Dominicos de Forcall, recentment cedit a l’Ajuntament per part del Bisbat de Tortosa.

Finalment es va a tractar la rehabilitació del campanar de Forcall, ja que recentment s’ha detectat en la neteja duta a terme per l’Ajuntament, danys estructurals importants, que poden anar a més si no es actua amb celeritat, la qual cosa sens dubte incrementaria els costos d’una possible rehabilitació.

Més informació: | | | |