21 persones han pogut conèixer l’origen dels romanesos que viuen ací


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 13 d’octubre de 2011

5 dies a Romania, al país de procedència de molts dels romanesos que s’han vist obligats a deixar les seues arrels per tal de buscar una vida millor. Els 21 morellans que la passada setmana marxaven han tornat amb un altre punt de vista de Romania. Han pogut estar als pobles d’on han vingut la majoria dels veïns romanesos, fins i tot van ser rebuts per l’Ajuntament d’un dels municipis.

Tant el tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Morella, Rhamsés Ripollés, com el regidor de Festes, Amadeu Bordás, han format part d’este viatge. Una excursió que portava uns guies de luxe. Tres romanesos que a banda de acompanyar i guiar al grup de morellans, els feien de traductors.

Romania crida fortament l’atenció pels extrems de qualitat de vida que s’ajunten a poc quilòmetres. Per una banda, la més absoluta misèria de les zones rurals. I per l’altra, el més alt luxe de nuclis urbans com ara la capital, Bucarest.

Un dels principals atractius de Romania a nivell turístic és el famós castell de comte Dràcula, situat entre Transilvania i Valaquia. Un castell que ha sigut molt emprat en múltiples adaptacions fílmiques de la novela “Drácula” de Bram Stoker”.

La gastronomia romanesa és molt variada en plats i en tradicions. Té moltes influències de la cuina balcànica, aicí com de la d’altres països veïns com Alemanya, Sperbia o Hongria.

Amb el resultat del viatge s’espera poder arribar a fer-ne més i, per què no, amb la participació de més persones. Amb este, Romania queda ja un poc més a prop de la nostra zona.

Més informació: