Els actors aficionats de Massalió, Valderrobres, La Portellada i Pena-roja es beneficien d’un taller de teatre


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Matarranya
» dijous, 13 d’octubre de 2011

La Comarca del Matarranya va oferir durant los últims dies de setembre i els primers d’octubre un interessant taller d’interpretació i de posada en escena per als actors aficionats del nostre territori. En concret, enguany s’han beneficiat d’esta iniciativa els integrants del ‘Grup de Teatre Massalió’, ‘La mà peluda’ de Valderrobres, ‘Los Tramoiants’ de La Portellada, i ‘La Quiquereta’ de Pena-roja, qui gràcies als consells del professor i professional Jaime Cros han treballat la interpretació i la posada en escena, la modulació de la veu i inclús la caracterització dels personatges.

Segons va explicar David Arrufat, tècnic de Cultura de la Comarca, “lo taller de teatre ha anat molt bé, ha tingut molta acceptació per part de les persones que han participat i els ha estat molt útil per desenvolupar la seua activitat teatral”. De fet, des de la Comarca van explicar que los actors que han tingut estes hores de formació “agraeixen lo taller perquè ha estat una oportunitat per a rebre unes eines de treball. Los ha permès veure sobre la pràctica en què fallen o com poden millorar, i ha estat una ajuda als dubtes o problemes que normalment no sabem com resoldre”.

Cada grup de teatre se va beneficiar de deu hores de formació i estes van consistir en representar les obres que ara estan treballant davant del professor. A partir d’aquí, i treballant sobre l’escenari, lo professor “los ha corregit aquelles coses on fallaven o que calie millorar, i també perfeccionaven lo com gesticular o com comportar-se sobre l’escenari”, va apuntar Arrufat. “Per tant, han estat uns tallers molt pràctics i sobre l’escenari des del primer minut”. De cara a l’any vinent, i en funció de la situació econòmica, lo Departament de Cultura té previst repetir l’experiència. Tot i això, també hi haurà enguany los cursos de monòlegs, previstos per al 10 i 11 de novembre a Pena-roja.

Més informació: | |