La Rogativa de Vallibona i Pena-roja se celebrarà el dia 19 de maig de 2012

comarquesnord.cat . Pena-roja . divendres, 14 d'octubre de 2011 .
Etiquetes: , ,

La Rogativa de ‘Vallibona i Pena-roja, Pobles Germans’ ja té la data de celebració. En concret, lo pròxim 19 de maig de 2012, la vila de Pena-roja acollirà una nova commemoració de la Rogativa, una de les festestradicionals més antigues i més emotives del territori. Així ho van avançar los respectius alcaldes dels dos municipis, Paco Esteve (Pena-roja) i Juan José Palomo (Vallibona), en una de les primeres reunions que han fet los dos pobles per a dissenyar el programa de la Rogativa i les línies de treball per commemorar esta gran festa.

La Rogativa de ‘Vallibona i Pena-roja’ se celebre cada set anys, i on los veïns de Pena-roja esperen als de Vallibona a l’entrada de la vila pel Pont Xafat. Per la seua banda, los veïns de Vallibona fan lo camí que segles enrere van recórrer els seus ancestres per demanar ajuda a Pena-roja. Amb un gran caliu se fa tota una festa on participen centenars de veïns i fills de Vallibona i Pena-roja. També se fa la representació del que ens expliquen los llibres i els orígens de la Rogativa. A banda de tot això, tampoc falten les ofrenes a la Mare de Déu de la Font i els nombrosos actes de germanor entre els veïns de Pena-roja, Vallibona i Herbers.

Abans de que començo la Rogativa, però, los jóvens de Pena-roja han decidit fer una excursió fins a Vallibona. Esta tindrà lloc lo pròxim dissabte 22 d’octubre, i on un grup de jóvens i adults de la vila recorreran les més de set hores que separen Pena-roja i Vallibona, anant per les Roques del Masmut, lo Cingle de Sant Jaume, la Mola de Pitxí i Coratxà. És a dir, lo recorregut que faran los veïns de Vallibona el pròxim 19 de maig, però a l’inrevés. Los veïns de Vallibona esperaran als germans de Pena-roja al poble i aprofitaran l’ocasió per mostrar-los el municipi i, com no, parlar de tot allò que comporte la Rogativa de Vallibona i Pena-roja.

Més informació: | |