Lo Matarranya acoste als pastors de la comarca un curs de pasturatge i doma de gossos


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, La Vall del Tormo
» divendres, 14 d’octubre de 2011

Lo pròxim 19 d’octubre, lo municipi de la Vall del Tormo acollirà la primera de les sessions d’un curs de pasturatge que ha posat en marxa la Comarca del Matarranya i on participaran 17 pastors de la nostra comarca. Este curs, que impartirà l’expert Fermín Ainzúa de l’Escola Canina Yeleen, farà una especial atenció a la doma del gos, una de les claus d’un bon pastor. A la vegada, este curs se cenyirà també amb l’alimentació dels animals o la seua psicologia, de les races de gos i de la seua educació des que naixen.

Lo tècnic de Cultura de la Comarca del Matarranya, David Arrufat, va explicar que este curs naix “de la inquietud d’una de sèrie de ramaders, gent jove i amb iniciatives, que mos van proposar si se’ls podrie ajudar amb un curs de formació de pasturatge. Se va volar esta proposta, i gràcies al Grup d’Acció Local (GAL) Baix Aragó-Matarranya podem tirar endavant este curs”. Tot i que el curs comence ara a l’octubre, este s’allargarà fins novembre de 2012, i entre sessió i sessió hi haurà un mes de diferència, aproximadament, tenint-se en compte l’època d’estiu.

Un dels requeriments imprescindibles que s’ha demanat a tota la gent que es volie inscriure a este curs ere tindre un gos. De fet, los pastors hauran de “practicar els exercicis” entre sessió i sessió perquè “és la seua eina de treball i s’ha d’educar per a un bon pasturatge”. Tot i que el pasturatge és un ofici en perill d’extinció en substitució de l’estabulació, encara són bastants los pastors que hi ha a la comarca del Matarranya. Les classes de doma i pasturatge se faran a una finca de la Vall del Tormo, i estes s’allargaran durant pràcticament tot lo dia amb unes hores de descans per a dinar.

Més informació: |