Pena-roja engegue un ‘taller d’empleo’ dedicat a la confecció de vestits


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Pena-roja
» divendres, 14 d’octubre de 2011

Pena-roja ha posat en marxa un nou ‘taller d’empleo’ dedicat en este cas a la confecció de vestuari i vestits tradicionals. En concret, esta iniciativa s’ha posat en marxa este mateix mes d’octubre i hi participaran un total de cinc dones durant set mesos, les quals aprendran este art de la confecció i també prepararan algunes peces de roba per a les diferents representacions tradicionals que es fan a Pena-roja.

De fet, i segons va destacar l’alcalde de Pena-roja, Francisco Esteve, “tenint en compte la Visita dels Calatravos que tenim cada tres anys, i que el pròxim any està la Rogativa de Vallibona, vam pensar fer un taller dedicat a fer indumentària tradicional i la confecció de vestits”. Este es lo punt d’eixida del taller, que té com a finalitat “crear una espècie de cooperativa perquè la gent que aprèn a fer els vestits se pugue dedicar parcialment a això”. Este estiu ja es va fer un curset de confecció finançat pel Grup d’Acció Local Baix Aragó-Matarranya que va tindre molt d’èxit.

En referència a la Rogativa de ‘Vallibona i Pena-roja’, Esteve va explicar que normalment “la gent va vestida de carrer, tot i que l’últim any se van fer unes bruses per anar tots iguals i més acordes a la indumentària tradicional”. Per això, cal “seguir millorant”. Este ‘taller d’empleo’ se va sol·licitar al INAEM i només s’hi van presentar cinc persones. Tot i la demanda, des del consistori de Pena-roja n’estan prou contents de la resposta, ja que com “està el taller del Museu de la Vivenda, això ha fet baixar la demanda”, ja que un requisit és estar aturat.

Més informació: |