Alberto Fabra ha homenatjat a Manuel Milian, alcalde de Sorita des de fa 30 anys


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dissabte, 15 d’octubre de 2011

El president del Partit Popular a la Comununitat Valenciana, Alberto Fabra, ha estat aquest dissabte a la comarca dels Ports. El també president de la Generalitat Valenciana acudia a un menjar comarcal amb líders populars de l’Alt Maestrat a Vilafranca, on ha assistit el president del PP de la província de Castelló, Carlos Fabra, i el cap de llista al Congrés dels Diputats per la província, Manuel Cervera.

Durant el menjar comarcal a Vilafranca s’ha reconegut el treball de Miguel García, militant del PP des de 1983. Així mateix, ha estat homenatjat Manuel Milían, alcalde de Sorita des de fa més de 30 anys, de qui el president del PPCV ha destacat la seva dedicació i que hagi “abanderat els valors i principis del PP” a més de considerar-ho un “exemple i referent” per a tots els membres del PP.

» Precampanya electoral
El President del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Alberto Fabra, ha assegurat que reclamarà al Govern central els 168 milions d’euros que la Comunitat Valenciana assumeix derivats de l’assistència sanitària a pacients d’altres comunitats autònomes i s’ha compromès a destinar-los íntegrament a les persones depenents de la nostra regió.

El president del PPCV, a més, ha afirmat que el Govern del PP a la Comunitat “no es resigna” i va a continuar reclamant un finançament sanitari d’acord amb els usuaris reals del sistema públic valencià, al mateix temps que ha recordat que es tracta de 508.665 ciutadans d’altres regions a les quals se’ls ha prestat assistència sanitària en l’últim any a la Comunitat Valenciana.

Així, ha subratllat que “no anem a renunciar al que ens pertany” i, per això, ha apel·lat a la solidaritat interterritorial i ha sol·licitat al Govern central un fons de compensació interregional perquè transfereixe a la Comunitat el que gasta en l’atenció a pacients d’altres llocs i garantir que tots els ciutadans de l’Estat, amb independència del seu lloc de residència, puguin gaudir dels mateixos nivells en els serveis essencials, com l’educació, la sanitat i els serveis socials”.

En aquest punt, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana porta anys mal finançada, “maltractada pel PSOE”, i que en els últims vuit anys hi ha hagut un model de finançament autonòmic “injust”. “Si haguéssim rebut el mateix, ni més ni menys, que la mitjana dels espanyols hauríem rebut 8.357 milions d’euros més”, ha assegurat.

Malgrat el “ninguneig” del Govern socialista, ha apuntat Fabra, el Govern popular de la Comunitat Valenciana “no ha volgut perdre el pols” i ha fet un “important esforç inversor”, que en els últims vuit anys ha estat de 18.000 milions d’euros per construir col·legis, instituts i universitats, centres de salut i hospitals, carreteres més segures, transport públic, teatres i auditoris. S’ha construït, ha destacat, un col·legi a la setmana, una depuradora i un centre de salut al mes i un hospital a l’any.

A més, ha assegurat que “és mentida” que el PP vaigue a fer retallades en polítiques socials ni en sanitat ni en educació. Així, ha manifestat que el PPCV va a apostar per una “gestió eficaç i eficient”, reordenar els recursos per adaptar-los als ciutadans i les seves necessitats, al mateix temps que ha posat l’accent que el PP va a “garantir la sostenibilitat de la societat de benestar”.

En aquest punt, ha recriminat que el PSOE, com “no pot parlar d’ocupació, de futur, de joves ni de majors”, ataca al PP amb falses especulacions sobre retallades socials, i, no obstant això, són el partit que ha convertit aquesta legislatura en “la pitjor en drets socials” amb les majors retallades de la història com a sou dels funcionaris, la congelació de les pensions i l’eliminació del xec bebè.

El president del PPCV ha contrastat aquesta posició amb la del PP que, ha dit, té “moltes expectatives” i per a això cal “materialitzar el nostre projecte” amb un Govern central del PP”. D’aquesta forma, ha apel·lat al treball de tots per fer “desaparèixer la desil·lusió i la resignació i convertir la Comunitat en un motor de progrés i modernitat com ho ha estat fins ara”. “Amb el PP hi ha progrés i futur, amb el PSOE, atur i resignació”, ha asseverat el president Fabra qui ha insistit que el PP va a continuar “centrat en les qüestions que preocupen a les persones”.

» VÍDEO: El PP reuneix tres comarques a Vilafranca al voltant de Fabra

Més informació: | |