Morella acull la VII Trobada Provincial de voluntariat de Creu Roja Joventut



comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, 15 d’octubre de 2011

50 joves entre 16 i 30 anys de diferents localitats de Castelló realitzen activitats i tallers formatius quin objectiu principal es analitzar i potenciar les activitats de prevenció i sensibilització dirigides a la infància i joventut de la província.

La participació en la societat a través de Creu Roja Joventut i altres entitats juvenils demostra la preocupació que els joves tenen pels temes que els afecten. El consum de drogues, les infeccions de transmissió sexual, la violència, la integració o la cura del medi ambient entre uns altres, són problemàtiques que preocupen als i les joves i que des de Creu Roja Joventut s’aborden des de la prevenció, la sensibilització i des del convenciment que l’educació, tant formal com no formal és fonamental en la millora de la societat que ens envolta.

Els espais de debat i trobada són essencials per crear un entorn de reflexió i aprenentatge que serveixin per poder donar una millor i major resposta a les necessitats detectades. En la seva setena edició, Tombatossals compta amb diferents tallers teòric-pràctics i participatius que tractaran d’oferir eines i recursos per poder millorar les intervencions que el voluntariat realitza.

Com potenciar una alimentació saludable, com informar i potenciar la prevenció del consum de drogues o com fomentar la participació en l’organització i en la societat a través de l’animació sociocultural i el treball en equip seran algunes de les activitats que es realitzaran i que al costat d’altres accions més lúdiques pretenen donar resposta a les necessitats de la societat, principalment aquelles que afecten de manera directa a la infància i joventut.

Intervencions en centres educatius sobre salut o prevenció de la violència, projectes d’oci i participació amb infància hospitalitzada o joves amb capacitats diferents són una petita mostra de les activitats que Creu Roja Joventut realitza a la província de Castelló i que en 2010 van comptar amb la van participar de 7624 nens, nenes i joves a través de les intervencions que prop de 500 voluntaris i voluntàries van realitzar en les 15 assemblees locals de la província en les quals s’actua.

Enguany la Trobada s’està realitzant a Morella, i els voluntaris han tingut que fer un sobre esforç, ja que no han comptat en l’ajuda que altres anys donava la Diputació. No obstant açò des de l’organització es mostraven satisfets per la quantitat de gent que ha participat i per la implicació de les assemblees locals de Creu Roja per a que la Trobada poguera realitzar-se.

» VÍDEO: Tombatossals reuneix a 50 voluntaris a la Fàbrica Giner

Més informació: | |