Marian Izaguirre: “Després del ressentiment, la exparella es pot convertir en una persona en la que saps que sempre podràs comptar”



comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» dilluns, 17 d’octubre de 2011

La Llibreria Serret va acollir lo passat dissabte 15 d’octubre la presentació de la darrera novel·la de l’escriptora Marían Izaguirre, “La Parte de los Ángeles”. Una obra de ficció en la que l’autora analitza les relacions de parella a través de la història de dos joves músics que es coneixen sent molt joves.

Izaguirre va definir el text com “una obra que sone, perquè esta plena de música. A més, és una història que conté molt d’amor i desamor” i en la que “qualsevol persona que hagi estimat alguna volta a la seua vida pot sentir-se identificada”. En aquest sentit, la novel·la supose una extensa descripció d’una història d’amor, des del seu principi fins al seu final. “Los dos joves se coneixen quant van a estudiar al conservatori de Rotterdam. Inicien la relació en la que les coses se van construint de tal manera que ell es converteix en un rei i ella en una súbdita. Per això, ella al final acabe deixant la seua magnifica carrera com a violinista per a atendre la seua situació familiar. I d’aquesta forma la relació s’esgote al cap de molts anys”, va explicar l’autora. Tot i que molts lectors han es fixen principalment en la història d’amor entre els dos protagonistes Izaguirre va aclarir que “el que jo volia destacar principalment és que, després d’una separació, després del ressentiment cap al altre, les coses poden canviar sobtadament i pots començar a sentir que aquella persona ocupe un lloc a la teua vida, que ha passat a formar part d’aquell grup de persones en les que sempre pots comptar”.

Així, “La parte de los Ángeles” s’ha convertit en un llibre que ha donat peu a un constant debat entre els seus lectors que manifesten la seua idea de com se desenvolupa la història i quina es la seua visió dels fets que succeeixen en aquesta. “Molts lectors pregunten detalls sobre la trama. La veritat és que m’ha sorprès molt el debat que ha sorgit al voltant d’aquesta novel·la”, va afirmar l’escriptora que va mostrar-se molt satisfeta de poder presentar l’obra en “espais on pots estar prop dels lectors i parlar amb ells”.

Com a curiosidad, Izaguirre va desvetllar durant la presentació que, per primera vegada en los seus 20 anys d’escriptora, lo primer que va escriure d’aquesta obra va ser el final “per a que la història no me desviare ni una línia del final que volia”.

Més informació: | |