El president de la Diputació defén el paper de la institució provincial a Catí, Tírig i Benassal



comarquesnord.cat, Castelló
» dimarts, 18 d’octubre de 2011

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, s’ha desplaçat aquesta setmana fins a la comarca de l’Alt Maestrat, acompanyat pel vicepresident Francisco Martínez i els diputats provincials Pablo Roig, Domingo Giner i Luis Martínez per signar tres convenis de col·laboració amb els Ajuntaments de Catí, Tirig i Benassal.

Moliner ha assegurat que “la millor forma de reivindicar-se que té la Diputació és treballant i estant més prop dels alcaldes. Uns altres, que no entenen quin és el nostre paper, solament pretenen controlar políticament aquesta institució. Nosaltres creiem als pobles, qualsevol que sigui la seva grandària i color, defensem els seus senyals d’identitat i sabem de la capacitat d’aquesta província per ser gran sumant a molts petits”.

En aquest temps de crisi que s’està vivint, són moltes les veus que consideren que les Diputacions són institucions obsoletes i que tindrien que replantejar-se la seua existència o el paper que tenen. Cal recordar que la Junta Electoral Provincial ha donat la raó al PSPV-PSOE de Castelló i ha anul·lat un acte convocat pel president de la diputació, Javier Moliner, en defensa de la Diputació perquè “conculca el principi d’igualtat entre els actors electorals, máxime quan, com a la mateixa programació es fa constar, que es pretén finalitzar amb la recollida de signatures d’adhesió”. A més, en la citada resolució, es destaca que la Junta Electoral, “com a encarregada de garantir els principis d’objectivitat, transparència i igualtat entre els actors electorals, prohibeix la realització de l’acte”.

A Catí, Moliner ha ratificat el compromís de la institució provincial amb els productes autòctons del nostre interior, com és la tòfona, en finançar amb 10.000 euros la fira dedicada a aquest fong que es va celebrar al febrer. “En la presentació dels compromisos per al Desenvolupament Econòmic de la Diputació ja vam establir que la promoció dels nostres productes és fonamental per a la dinamització de l’interior de la província, hem de posar en valor allò que pot generar riquesa i servir de sustento a moltes famílies castellonenques”, ha assenyalat Moliner. La Diputació ha dut a terme altres actuacions essencials en Cati com les obres de millora del túnel de l’Avellà o l’asfaltat en la carretera d’accés al poble.

Per la seva banda, a Tirig el president provincial ha signat l’acord per rehabilitar el frontó municipal amb una inversió de 6.000 euros, derivada del Pla Provincial d’Instal·lacions Esportives. Altres actuacions que recentment s’han engegat en el municipi amb el finançament de l’ens provincial han estat l’habilitació de l’edifici sociocultural, la construcció d’un carril bici o de l’oficina de turisme.

A Benassal s’ha signat el conveni de col·laboració amb la societat Aigua de Benassal per l’impulsar el desenvolupament d’aquest sector productiu a la comarca amb una inversió de 200.000 euros. “L’aigua de Font En Segures és una icona de la riquesa natural de la província, la seva reconeguda qualitat ha permès dinamitzar l’economia d’aquesta població de l’Alt Maestrat, per això la Diputació seguirà treballant per totes les iniciatives que sustentin el nostre interior”, ha manifestat Moliner.

Més informació: |