El PSOE escenifica a Mont-roig la unió dels seus representants de Castelló i Terol per a lluitar per la N-232



comarquesnord.cat, Mont-roig
» dimarts, 18 d’octubre de 2011

El candidat del PSPV per al Congrés dels Diputats i alcalde de Morella, Ximo Puig, ha mantingut una reunió amb el seu homòleg per Terol, Vicente Guillén, el candidat turolenc per al Senat i alcalde de la Cerollera, Vicente Arrufat, i l’alcalde de Mont-roig, Óscar Arrufat. D’aquesta manera, El PSOE ha escenificat a Mont-roig la unió dels seus representants de Castelló i Terol per a lluitar per la millora de la N-232 que uneix Vinaròs amb Vitòria

En la compareixença s’ha destacat el compromís del Govern amb la N-232 després de l’anunci de fa unes setmanes de la Secretària General d’Infraestructures, Inmaculada Rodríguez Piñero, de la represa de les obresd’aquesta carretera entre Ràfels i el límit amb Castelló. Els participants en la trobada han destacat l’acord per a poder continuar sense necessitat de rescindir el contracte amb Rover Alcisa, l’empresa adjudicatària. Segons apuntaven, s’espera que les obres puguen reiniciar-se a principis de l’any que ve.

La solució es va aconseguir amb el vistiplau del Ministeri de Foment al modificat del projecte per a eliminar la principal obra d’enginyeria, el túnel de Mont-roig de 460 metres, per l’elevat del pressupost, ascendint a 47,6 milions d’euros, un 20% més de l’acordat inicialment. Aquesta despesa tan elevada va fer que Foment decidira incloure aquesta obra entre les quals havien de paralitzar-se en el seu pla d’ajust. Ara, el projecte es centrarà en la travessia de Mont-roig, donant-se el vistiplau des d’aquest municipi.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, va destacar els “innombrables problemes” que ha tingut aquesta obra “des de l’any 1994, en el qual el Govern socialista va impulsar aquesta infraestructura” incidint en la “total paràlisi durant els vuit anys del Govern Aznar”. Puig va assenyalar el “important avanç” experimentat els últims vuit anys “que ha permès retallar en molt el temps de trajecte entre Vinaròs i Saragossa”. El cap de llista al Congrés es va comprometre a treballar de forma “conjunta amb els companys de Terol, perquè puguem veure la conclusió d’aquesta carretera, perquè para nosaltres sempre ha sigut una obsessió”. Puig també va recordar la “transcendental decisió del Govern socialista de decantar-se per Vinaròs com a municipi pel qual la futura autovia A-68 unirà el Cantàbric amb el Mediterrani”.

El seu homòleg, Vicente Guillén, indicava que “l’obra segueix avant i el pròxim any estarà en els pressupostos”. Referent a les eleccions del 20-N, Guillén remarcava que “si guanya el PSOE el projecte tindrà la seua continuïtat assegurada”.

Més informació: | | | | |