Es presenta a Vilafranca la Guia dels Bolets del Maestrazgo


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimarts, 18 d’octubre de 2011

El Saló d’Actes de la Casa Social de Vilafranca ha acollitla presentació de la ‘Guía del Recol·lector de Bolets i Aprofitaments Micològics del Maestrazgo’ a càrrec de tècnics mediambientals de la Comarca del Maestrazgo. Gent dels pobles de la comarca dels Ports es desplaça a terres veïnes de Terol per recol·lectar bolets i és fonamental que es conega el sistema que s’ha implantat a la comarca del Maestrazgo.

La guía ha estat editada amb la participació de la major part dels Ajuntaments de la comarca, sobretot dels que tenen pinars i terrenys on es poden trobar bolets. La regulació ha tingut lloc als monts públics, encara que també s’han interessat particulars. A més s’han fet senyals als llocs on no es pot entrar a buscar bolets ja que els propietaris no volen que s’entre. Es tracta de zones de pastures on hi han animals en tancats.

Existeixen unes tarifes per a l’arreplegada dels bolets en tots aquestos ‘montes’ de la Comarca del Maestrazgo i que ha entrat en vigor en aquesta campanya.

L’any 2011 no ha estat un any bó per als bolets i se n’han fet molt pocs a la zona del Maestrazgo. Encara això les conclusions per part dels tècnics de la comarca són molt bones.

La guía del recol·lector de bolets presenta un gran mapa de la Comarca del Maestrazgo amb telèfons d’interés, totes les caractarístiques dels montes en qüestió i explicacions al voltant de la regulació, els punts d’expedició de permisos, normes bàsiques per a la recol·lecció, control i vigilancia i altres qüestions importants.

» VÍDEO: Es presenta a Vilafranca la guía dels bolets

Més informació: | |