Forcall ja pot beure aigua de l’aixeta, però a Ares podrien veure’s obligats a recórrer a cubes


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Els Ports
» dimarts, 18 d’octubre de 2011

L’escassetat d’aigua a la comarca dels Ports s’està vivint de forma desigual. Ares del Maestrat és la localitat que pateix la situació més crítica. Aquesta setmana podrien veure’s obligats a recórrer a cubes per a proveir-se. El dipòsit del Barranc dels Molins està baix mínims i podria buidar-se totalment de forma imminent. A tot açò, s’uneix que no hi ha previsió de pluges per als pròxims dies, per la qual cosa l’única solució serien les cubes per a no tallar l’aigua als veïns. En la zona de les masies de la Montalbana ja s’ha tallat l’aigua i es proveeixen per dipòsits de reserva.

Per contra, Olocau del Rei ha normalitzat en part la complicada situació dels últims dies. S’ha decretat el cessament dels talls d’aigua de 12 hores a les explotacions ramaderes i a les granges, però encara es manté el màxim de litres que poden consumir segons els animals que posseïsquen. Les actuacions executades en el pou del Molino Royo han fet efecte, reparant-se la bomba que donava problemes i aconseguint les canonades una profunditat de 360 metres on s’ha trobat en principi aigua “suficient” apuntava l’alcalde, Vicente Royo, esperant “que no falle aquest sistema perquè en eie cas hauríem de necessitar aigua amb cubes”. Per tant, la incertesa encara es manté però “tal com estem ens anem mantenint” indicava Royo.

Una altra de les localitats que la setmana passada va patir els efectes de la falta d’aigua va ser Forcall. A causa de l’escassetat en les seues dues basses i els problemes en el pou de Sorita, es van veure obligats a subministrar l’aigua de les cases del deu de Ribàs Verd del riu Bergantes que no era segur per al consum humà. La situació també s’ha solucionat després dels treballs de Facsa en el pou de Sorita. L’ajuntament ha publicat un bàndol en el qual anuncia que els veïns ja poden beure aigua de l’aixeta. L’únic problema resideix en l’escassetat de les dues basses i que el municipi depèn únicament del pou de Sorita en aquests moments. Tot indica que hi ha aigua suficient, esperant que no es repetisquen fallades tècniques en la bomba d’aigua del pou de Sorita.

Més informació: