Campanya de la grip al Centre de Salut de Morella


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 19 d’octubre de 2011

El Centre de Salut de Morella es troba immers en la campanya de vacunació contra la grip. Una malaltia infecciosa aguda i d’origen viral amb una gran capacitat de transmissió via aèrea. Es tracta d’un problema de salut pública que produeix mig milió de casos a Espanya cada any.

Alguns grups de població són més propensos a patir la grip: majors de 65 anys, dones embarassades, persones amb malalties cròniques o aquelles que estan en contace amb grups de risc. L’Objectiu de la Conselleria de Sanitat és el d’aconseguir, per una banda, disminuir la freqüència de la malaltia en la població diagnosticada d’algun factor de risc i en persones majors de 65 anys; per un altra banda, disminuir les hospitalitzacions de neumonies per grip.

Este any s’han subministrat un total de 900.000 dosis de vacunes als centres sanitaris de Castelló, València i Alacant. A Morella, al voltant de 800 vacunes solen subministrar-se en cada campanya de la grip. Els símptomes de la grip són dolors musculars, febra, dolor articular i malestar general.

Més informació: |