80 especialistes en arquitectura de pedra en sec se reuneixen a partir del divendres a Vilafranca


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dijous, 20 d’octubre de 2011

Més de 80 especialistes arribats des de Girona, Barcelona, ​​Balears o França participaran des de divendres dia 21 a Vilafranca a la VI Trobada de Pedra en Sec. Es tracta d’un congrés que reuneix a especialistes en aquest tipus de construccions procedents de tot l’arc mediterrani. Des de l’àrea de turisme de l’Ajuntament de Vilafranca s’ha assenyalat que d’aquesta manera es registrarà una important ocupació en els allotjaments turístics de la localitat.

Les jornades estan organitzades per l’associació Tota Pedra Fa Paret i compten amb la col · laboració de l’Ajuntament de Vilafranca i la Universitat Jaume I de Castelló. A més de les ponènciesles jornades comptaran amb visites al paisatge de l’entorn de Vilafranca. La primera ponència es desenvoluparà el divendres dia 21 i la coordinarà Arturo Zaragozà, arquitecte inspector de Patrimoni. Aquesta àrea temàtica analitzarà la protecció del patrimoni de la pedra en sec.

El dissabte dia 22 les ponències i comunicacions versaran sobre la pedra en sec com element constructiu. La ponència dels enginyers agrònoms Sergi Marin i Rafael Molina incidirà en la construcció, manteniment i vigilància dels murs de pedra en sec. En el tercer apartat del congrés Joan B. Simó analitzarà l’arquitectura i el paisatge de la pedra com a recurs turístic. El diumenge 23 d’octubre es celebrarà una visita guiada a diferents paratges amb aquest tipus d’elements constructius i un dinar campestre posarà el punt i final.

A més del congrés s’han organitzat activitats paral·leles. La Rondalla de Vilafranca oferirà un Bureo popular. La companyia teatral de l’Home Dibuixat presentarà l’espectacle “Pedra a Pedra” i en les sales gòtiques de l’Ajuntament de Vilafranca es podrà contemplar una exposició fotogràfica sobre les construccions de la pedra en sec. Un comitè organitzador integrat per l’Associació Tota Pedra Fa Paret s’ha encarregat de tots els preparatius previs.

Més informació: | |