Forcall acull el darrer cap de setmana d’octubre la Ruta del Groc i l’Espardenya Rock


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Forcall
» dijous, 20 d’octubre de 2011

L’Ajuntament de Forcall realitzarà, el proper dissabte 29 d’octubre una marxa senderista que té com a objectiu difondre la història i part dels camins que en el seu moment va transitar Tomás Peñarrocha “El Groc”, qui va anar un guerriller carlista forcallà, qui amb la seva partida van recórrer el Maestrazgo castellonenc i de Terol en la seva particular guerra carlina.

Aquest any, arriba a la seva tercera edició i la sortida serà des de Forcall a les vuit del matí des del pavelló multiusos per agafar el camí a Villores pel Mas de Parra, continuant després cap a la masia els Refoyes, camí que ha estat recentment recuperat per l’Ajuntament, ja que el mateix es trobava ple de mala herba. La marxa continuarà fins al seu final en el Santuari de la Balma de Sorita, des d’on es retornarà a la gent a Forcall amb un autobús. És a la Balma, on una llegenda explica que va ser tancat el Groc en els seus grutes i va aconseguir escapar encimbellant-se als tallats de les roques i pujant per la coneguda com a “Savina del Groc”, per això l’Ajuntament ha decidit realitzar aquest any aquest tram d’aquesta ruta, que comptarà amb tres punts de avituallamiento.

El cost de la mateixa és de 12 € i ja està oberta la inscripció, a través del telèfon de l’Ajuntament o de la pàgina web www.forcall.es.

» Espardenya Rock
Per una altra banda, l’Associació de l’Espardenya Rock de Forcall, ha tret el cartell de grups que va a actuar en la propera edició d’aquest festival de música que se celebra a Forcall des de fa diversos anys. Així el proper dia 28 d’octubre a les onze de la nit s’iniciarà les actuacions amb una mostra de balls tradicionals de “Balls de bastons” a la Plaça Major amb grups vinguts des de Catalunya. Després a les dotze començaran les actuacions dels diferents grups de rock entre els quals destaquen Alimanya, Gargamboig, Extracte de Llúpol, Konsumo Respecte i The Nikel Brothers System.

Aquest festival permet l’actuació de grups que estan iniciant-se al món de la música i uns altres amb més anys d’experiència. Aquest festival que organitza l’Associació compta amb el suport municipal de l’Ajuntament que col·labora amb l’organització de l’esdeveniment que es consolida any rere any.

Més informació: | |