La Diputació consensua amb els municipis el proveïment d’aigua i els plans provincials



comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 21 d’octubre de 2011

El diputat responsable de l’àrea d’Assessorament a Municipis, Mario García, s’ha reunit amb els alcaldes pertanyents a la Ofisam de Morella, amb l’objectiu de mantenir una primera presa de contacte i recollir suggeriments que “puguen facilitar la millora del funcionament d’aquestes oficines”. García ha manifestat als alcaldes la seva intenció de mantenir contactes de forma habitual tant en la Ofisam, com als diferents ajuntaments ja que “aquesta és la missió encomanada pel president, Javier Moliner, que considera fonamental que tots els municipis d’aquesta província tinguen les mateixes possibilitats, per la qual cosa la Diputació posa a la seva disposició els mitjans necessaris”.

Precisament per això, el diputat provincial ha recordat als alcaldes assistents a la trobada que “han d’aprofitar tots els serveis i funcions que es presten des d’aquestes oficines com, entre altres coses, assessorament a l’hora de confeccionar i aplicar uns pressupostos, gestionar la recaptació municipal o l’aplicació de noves tecnologies i el seu màxim aprofitament”.

Entre les qüestions que s’han tractat en aquesta primera reunió, es troben els problemes que estan sofrint alguns municipis d’interior amb el proveïment d’aigua, com a conseqüència de l’absència de pluges, la qual cosa suposa un important cost, tant en el transport per donar resposta a les necessitats hídriques dels seus veïns, com en la millora de les canalitzacions.

Però sens dubte, un dels assumptes que més interès ha despertat ha estat la participació dels municipis petits en els Planes Provincials d’Obres i Serveis. García s’ha compromès amb els alcaldes a traslladar les seves propostes tant al President com al diputat responsable de l’àrea, “encara que són àmpliament coneixedors de les seves necessitats” i s’ha ofert a convertir-se en el seu enllaç polític en la Diputació “de manera que totes les seves propostes arribin al destinatari adequat i puguin ser ateses convenientment”.

Una de les conclusions que ha extret García d’aquesta reunió, que serà la primera d’un cicle de trobades que li portarà a totes les Ofisam de la província, és que “aquests ajuntaments compten amb la Diputació per poder desenvolupar els seus projectes, atès que, per nombre d’habitants, les aportacions estatals o les seves possibilitats per optar a ajudes o a finançament són molt petites”.

Segons Mario García, molts dels problemes que plantegen aquests alcalde, que per als municipis grans són de fàcil solució, pels més petits són molt complicats “i si no fora per la implicació de la Diputació Provincial no els podrien fer front, per aquest motiu, una vegada més, hagi quedat palesa i justificada l’existència de les diputacions, per sobre dels debats electoralistes que els portaveus socialistes han fet ressorgir aquests dies”.

Més informació: