La seu de la Comarca del Matarranya acull diferents actes per a celebrar el Dia de l’Emprenedor


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» divendres, 21 d’octubre de 2011

La seu de la Comarca del Matarranya va acollir el passat dia 19 d’octubre la commemoració del Dia de l’Emprenedor organitzat per l’Institut Aragonès de Foment. Durant la jornada les instal·lacions comarcals van ser l’escenari de diferents conferències que van abordar temes d’interès per als emprenedors com són el finançament dels projectes, la internacionalització o l’ús de les xarxes socials a nivell empresarial.

La jornada va estar estructurada en tres conferències, segons va explicar David Omedas, Agent de Desenvolupament Local de la Comarca del Matarranya.
En primer lloc, va tenir lloc una xerrada sobre el finançament públic privada d’un projecte emprenedor a càrrec de Manuel García Borrego, llicenciat en Ciències Empresarials i expert en l’empresa familiar. Borrego va exposar detalladament el procés pel qual es genera una idea i quines han de ser les etapes que ha de superar aquesta primera idea per convertir-se en una realitat. En aquest sentit, el ponent “va donar molta importància al fet que els projectes, en aquests temps de crisi, han d’estar molt ben analitzats, estudiats i estructurats perquè puguin optar al finançament”, va explicar Omedas.

En segon lloc, Jesús Used, membre de l’àrea d’internacionalització de la cambra de comerç de Saragossa, va exposar la situació actual en l’àmbit de la internacionalación. D’aquesta manera, Used va voler destacar que la internalització és una sortida viable per a qualsevol empresa. Si bé, el ponent també va explicar els diferents passos que han de donar els empresaris per poder accedir a nous mercats.

Finalment, Elena Benito, gerent de la consultora ubics, va explicar la seva experiència respecte a l’ús de les xarxes socials en l’àmbit empresarial.

Cal assenyalar que la jornada va ser valorada molt positivament. “Estem satisfets amb els actes i amb la participació. No totes les poblacions poden comptar amb conferències d’aquest nivell “, va explicar Omedas.

Més informació: