Els participants de la Trobada de Pedra en Sec coneixen aquest patrimoni de Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . diumenge, 23 d'octubre de 2011 .
Etiquetes: , ,

La darrera de les jornades de la VI Trobada de Pedra en Sec celebrada a Vilafranca es dedicava a les eixides al camp per conèixer l’ampli i variat patrimoni de pedra en sec existent al terme municipal vilafranquí. Més de 80 de les persones inscrites es desplaçaven en autobús fins les Casetes de Calces Blaves, situades entre el Llosar i la Pobla del Bellestar per observar aquest fantàstic conjunt de casetes que compten amb grans murs de pedra en sec i que probablement van ser construides per tancar ramats d’ovelles. La llegenda parla de que el bandoler ‘Calces Blaves’ les utilitzava per amagar-se de les autoritats després de les seues malifetes.

L’excursió continuaria al Pla de Mossorro on la comitiva era rebuda amb un esmorçar campestre, junt al panell indicador de la ruta de casetes. Després s’iniciaria una completa visita a aquesta zona en la que trobem magnífiques construccions de pedra en sec en un circuit en el que es poden visitar unes 15 casetes i que comptava amb millores realitzades pel Taller d’Ocupació ‘Vive la Piedra, trabajala”.

A l’Alberg de la ‘Parreta’ tindria el dinar on assistents al Congrés i organitzadors continuarien intercanviant impressions al voltant d’aquesta interessant trobada i de les visites realitzades. Amb el desplaçament al Mas dels Cingles, situat al cap damunt del Barranc de la Fos i on s’han recuperat molts elements del patrimoni de la pedra en sec, finalitzava definitivament la trobada.

Més informació: | |