Veïns de Pena-roja van fins a Vallibona fent el recorregut invers de la popular rogativa



comarquesnord.cat, Vallibona
» diumenge, 23 d’octubre de 2011

Al voltant de 50 excursionistes joves i adults de la vila de Pena-roja -i alguns de morellans-, van aplegar a Vallibona aquest dissabte fent el recorregut invers per on transcorre des de temps immemorial i cada set anys la Rogativa de Vallibona a Pena-roja i que es celebrarà al 2012, i on es retrobaran els dos pobles germans Vallibona de la comarca dels Ports, al País Valencià i Pena-roja de Tastavins del Matarranya, a l’Aragó.

Les corporacions de Vallibona i Pena-roja també es van reunir a l’Ajuntament de Vallibona, per tal d’organitzar la propera Rogativa d’agermanament, a la reunió també van ser cridats les associacions culturals de Vallibona “Amics de Vallibona” i “Col·lectiu Avinsilona”. També acudiren representats de l’associació jovenil de Pena-roja que havien participat a l’excursió.

La cita histórica serà el 19 de maig de 2012
La Rogativa de ‘Vallibona i Pena-roja’ se celebre cada set anys, i on els veïns de Pena-roja esperen als de Vallibona a l’entrada de la vila pel Pont Xafat. Per la seua banda, los veïns de Vallibona fan lo camí que segles enrere van recórrer els seus ancestres per demanar ajuda a Pena-roja. Amb un gran caliu se fa tota una festa on participen centenars de veïns i fills de Vallibona i Pena-roja. També se fa la representació del que ens expliquen los llibres i els orígens de la Rogativa. A banda de tot això, tampoc falten les ofrenes a la Mare de Déu de la Font i els nombrosos actes de germanor entre els veïns de Pena-roja, Vallibona i Herbers.

» Fotogaleria: Excursió entre Pena-roja i Vallibona

Més informació: