Al voltant de 2.500 persones es reuneixen a Beseit per a gaudir dels bolets


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Beseit
» dilluns, 24 d’octubre de 2011

Els dies 22 i 23 d’octubre Beseit va acollir una nova edició de les Jornades Micològiques i del “Dia dels Bolets” en les que van participar unes 2.500 persones. Tot i la sequera que aquest any ha fet que no es puguin recollir bolets al Matarranya ni en gran part de la província de Terol, l’Associació “Amics dels Bolets” va aconseguir mantenir gairebé totes les activitats previstes.

Encara que els actes es van iniciar durant la jornada de dissabte amb els tallers per a nens, el concurs gastronòmic i una xerrada i presentació de llibres, la inauguració oficial va tenir lloc el diumenge a les 11 del migdia. En aquesta edició va ser la periodista Concha Montserrat l’encarregada de realitzar el tradicional tall de cinta. “La veritat és que em fa molta il·lusió perquè aquesta és la meva terra. A més és una cosa que no havia fet mai fins avui, he pregonat festes però mai he inaugurat una fira de bolets “, va explicar Montserrat. Després de la inauguració oficial es van donar a conèixer els premis del IV Concurs Fotogràfic “Bolets al Matarranya i els ports de Beseit”.

Un any més l’afluència de públic va ser massiva ja des de les primeres hores del matí i també en aquesta edició els visitants van poder gaudir de les diferents tapes elaborades pels veïns de la localitat. “Hem cuinat uns 300 quilos de bolets que seran unes 1.200 tapes per stand”, va explicar José Ramón Urquizu, president de l’Associació “Amics dels Bolets”. Urquizu també va reconèixer que aquest any ha estat molt complicat aconseguir bolets “perquè no es troben per cap lloc i al final les hem hagut de comprar”. Però encara que la falta de bolets no va afectar les degustacions sí que va suposar que aquest any no es pogués realitzar la tradicional sortida a la recerca de bolets per a l’exposició i que tampoc es presentarà cap concursant al concurs del bolet amb major barret. Si bé, en el cas de l’exposició sí que es va poder realitzar gràcies a l’ajuda d’un micòleg que va aconseguir portar diferents espècies de bolets des de diversos punts de l’estat i fins i tot de França.

Cal destacar, que la principal novetat d’aquesta edició va ser l’augment de nombre d’expositors que va arribar als 50, el que suposa un 50 per cent més que durant la passada edició, segons ha explicat Arturo Queral, membre de l’Associació “Amics dels bolets “.

Tot i que va disminuir sensiblement el nombre de visitants, des de l’organització es van mostrar satisfets pel desenvolupament dels actes. “Encara que han vingut unes 400 persones menys, el balanç que fem és totalment positiu”, va afirmar Queral. També l’alcalde de la localitat, Alberto Moragrega, va manifestar que “aquests dies s’han convertit en la festa de major importància a Beseit” i que “és una festa que es fa gràcies a la gent del poble, i se’ls ha d’agrair el gran treball que fan”.

» Fotogaleria: La Fira de Bolets de Beseit

Més informació: