Les farmàcies dels Ports tenen problemes per a servir medicaments perquè la Generalitat no els paga des de juliol


comarquesnord.cat, Els Ports
» dilluns, 24 d’octubre de 2011

Les farmàcies estan en alerta i, a hores d’ara, tenir una farmàcia ja no és un negoci. En aquestos moments el dedicar-s’hi a aquest negoci s’ha convertit en un problema per als farmacèutics, que es veuen obligats a continuar dispensant medicaments que no cobren. Des del mes de juliol, la Conselleria de Sanitat no pague els medicaments, i no començarà a abonar-los fins que s’aproven els pressupostos de 2012. Segons es desprenia de la reunió que els farmacèutics mantenien amb els responsables de la Conselleria la passada setmana, quant comencen a tornar a pagar ho faran en comptagotes, abonant el deute a poc a poc. En aquestos moments, en les tres províncies de la Comunitat Valenciana, una trentena de farmàcies han presentat concurs d’acreedors. Si per a totes és un moment delicat, per que es veuen obligats per llei a continuar dispensant medicines malgrat no cobrar-les, més difícil és la situació per a les farmàcies de l’entorn rural.

A la nostra comarca les farmàcies més grans són les de Morella i Vilafranca, pobles que no superen els 3.000 habitants. Mentre les farmàcies de les ciutats poden tenir més venda lliure, relacionada en cosmètica, alimentació saludable o parafarmàcia, les farmàcies rurals com les dels nostres pobles es limiten als medicaments, i la seva majoritària clientela són els pensionistes quins medicaments estan subvencionats al 100%. La situació és crítica. Els farmacèutics tenen que pagar les medicines a 15 o 30 dies als laboratoris que els subministren, però no cobren els medicaments des del passat juliol.

» Les farmàcies paguen en lloc de cobrar
La situació és tant greu que es pot dir que ara paguen per treballar. De fet, per no tenir més despeses de les necessàries, les farmàcies de Vilafranca i Morella solen treballar sobre comanda. Per això en aquestos moments bona part dels medicaments que necessitem no estan quant anem a buscar-los, sinó que hem d’encomanar-los.

Els impagaments de la Conselleria han estat la gota que ha vessat el got. I és que, a més, en els darrers 10 anys també ha hi hagut varies retallades en els preus dels medicaments que, en bona part, han hagut d’assumir les farmàcies. En la reunió de la passada setmana el conseller sols es va comprometre a començar a pagar un cop aprovats els pressupostos de 2012, i fins 2014 se’ls abonarà el deute a poc a poc.

Per als usuaris aquest problema podria derivar, en no massa temps, en que tinguerem que anar a buscar el medicament a d’altres llocs. Tal com està la situació en tota la Comunitat Valenciana, no seria d’estranyar que, com els veïns de Castilla la Mancha, haguérem de viatjar a Comunitats veïnes per tal d’abastar-mos.

Més informació: | |

/span> comentaris

  1. No crec q ens toque anar a comunitats veines. Per cert, reviseu l’article, q te MOTLES faltes!

  2. Però que MOTLES, MOTLES, MOTLES!

  3. Lo greu no són les faltes d’aquest article, és la situació que s’està vivint. Però bueno, no passa res. Vivim en ña Comunitat que sí té diners per pagar una quantitat bestial per organitzar un Masters de Golf a Borriol (camp que té com a president Carlos Fabra) i donar-li uns diners i l’oportunitat a Sergio García de guanyar algun títol. Pobret nostre, que sinò el castellonenc més reconegut en el món de l’esport no guanyaria res. També serveix per a que els nostres dirigents es puguen fer una foto amb polos de marca al costat de Nadal. Que no hi han diners per a les farmàcies? no passa res. Què no hi han diners per la sanitat? no passa res. Hi han diners per al golf i la F-1? Els que faiguen falta. A Ecclestone si que li paguen puntualment. En eixos aspectes de ‘pompa y circunstancia’ als nostres dirigents els encanta presumir de portar la samarreta ‘Això ho pague jo!’ Però no passa res, el més important són les faltes d’este article. Aixina ens va