Morella sol·licita a la Diputació que restituïsca les ajudes per al transport i recollida de basures


comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, 29 d’octubre de 2011

El Ple de Morella es va reunir anit amb caràcter extraordinari per a aprovar la nova ordenança de basures. Els dos grups polítics que formen la corporació municipal van sol·licitar a la Diputació de Castelló que no elimine les ajudes per al transport i recollida de basures, que al no oferir-se, incrementa el preu de la taxa. A més, també es va sol·licitar al Consorci de Residus que realitze un estudi per a intentar ajustar més el preu als costos econòmics. Estes peticions pretenen reduir la quantitat que pagaran els veïns del municipi, ja que s’incrementarà un 50%, respecte a enguany.

El primer tinent d’alcalde, Rhamsés Ripollés, afirma que “no és comprensible que l’any que s’incrementa tant el preu dels rebuts de les basures, la Diputació elimine les ajudes per al transport i recollida de basures”. A més, afegia que “la Diputació hauria d’estar al costat dels ajuntaments, ja que tindria d’ajudar als veïns de l’interior de Castelló, que passaran a pagar més perquè no tenen plantes de tractament pròximes”. L’edil també qualificava l’increment de “desmesurat”.

Ripollés també considera que “la situació econòmica del moment no és la més adequada perquè es produisca este increment i perquè s’eliminen les ajudes”.

Els veïns de Morella rebran dos pagaments diferents per la recollida i transport de basures i pel seu tractament, des del proper any. En total, la suma d’ambdós aplegarà als 126 euros, la qual cosa suposa un increment del 50%, respecte al què es pagava en l’actualitat.

A més, l’equip de govern va presentar una moció per a sol·licitar al Consorci de Residus que realitze un estudi per a intentar reduir els costos. L’equip de govern també va elaborar algunes propostes com allargar les amortitzacions de les instal·lacions, afinar les taxes o dividir els rebuts, per a afavorir els veïns. En la moció, també exigia que es posen en funcionament, des del primer dia de l’any que ve, l’Ecoparc i la Planta de Tractament de Basures, ja que el seu servei sí que es cobrarà en els rebuts.

Més informació: |