Tertúlies, cinema, debats i un concurs literari al voltant dels bous aquest novembre a Vilafranca


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dissabte, 29 d’octubre de 2011

El Club Taurí de Vilafranca ha presentat, un any més, la setmana cultural que comptarà amb tot tipus d’activitats organitzades al voltant del món del toreig i el toro. Les activitats inclouen una nova edició del concurs literari que, aquest any, s’ha centrat en l’escola i l’IES de Vilafranca. El concurs “Niño de la Estrella” arriba a la seva cinquena edició. La base del certamen serà la pel·lícula “Tierra de toros: el campo bravo”. Per a això el Club realitza un passe del film als alumnes. Un any més el concurs compta amb el patrocini del Gran Hotel Peníscola, que obsequia els vencedors amb estades per tota la seva família, durant un cap de setmana, en el complex de la Ciutat del Papa Lluna. Els premis es lliuraran el dia 18 de novembre.

A més del concurs literari dels aficionats al món del bou tindran l’oportunitat de participar en tertúlies, cinema i debats. La programació s’inicia el dissabte 5 de novembre a les 17h amb una conferència sobre el decret de Bous al Carrer, a càrrec de Vicente Oliver, inspector de la Policia Autonòmica. El dia 11 de novembre tindrà lloc la projecció de la pel · lícula Manolete.

Les jornades també plantejaran un interessant debat sobre la celebració d’espectacles taurins rellevants a la plaça de bous de Vilafranca. Per a això es comptarà amb la presència d’Alberto García i Raúl Cervera, gerents dels cosos de Terol, Alcorisa i Valderrobles. Per a això tindrà lloc una visita a la Plaça de Bous de la Vila. El dia 19 de novembre arribarà la projecció d’una pel·lícula sobre els bous de carrer a Vilafranca. A més, el 26 de novembre, una xerrada se centrarà en les tasques dels “alguacilillos” en les celebracions taurines. D’aquesta manera conclouran els actes programats.

Més informació: |