La Comarca del Matarranya participa al Consell de Cooperació Comarcal



comarquesnord.cat, Saragossa
» dilluns, 31 d’octubre de 2011

El president de la Comarca del Matarranya, Francisco Esteve va participar en la reunió del Consell de Cooperació Comarcal que es va celebrar dimecres passat, 26 d’octubre a Saragossa. En el Consell es va nomenar als membres que formaran part de les Comissions del Consell, quedant la Comarca del Matarranya com a suplent en la Comissió de Turisme i Medi Ambient.

En aquesta reunió, es va tractar fonamentalment el finançament de les Comarques i es va informar que des del Govern d’Aragó es farà el possible per a mantenir el finançament de les mateixes. També es va fer èmfasi en la necessitat de retallar i ajustar al màxim la despesa, i es va insistir en la necessitat que les Comarques es cenyeixin a les competències que els han estat transferides. No obstant, en el transcurs de la reunió, es va constatar que els municipis sol·liciten molts serveis a les comarques, que en alguns casos, excedeixen a les seves competències, i que les Comarques, per proximitat i per vocació de servei a les administracions locals, intenten donar resposta a aquestes sol·licituds.

D’altra banda, des de les Comarques es va sol·licitar, en termes prioritaris, que es mantingui el finançament per al Pla de Desenvolupament Rural Pilot. Els presidents i consellers comarcals van exposar la necessitat que es mantingui una partida pressupostària per al 2012 per al Pla de Desenvolupament Rural (PDR) pilot i que s’inclogui partida per a l’inici del Pla de Zona, també per al pròxim any.

Més informació: |